EUROLYGA 2023

Skandalingai pagarsėjęs P. Nausėda grįžta į ledo ritulio federacijos prezidento postą

Skandalingai iš Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidento posto pavasarį dėl kaltinimų girtaujant su rinktinės žaidėjais pasitraukęs Petras Nausėda sugrįžta. Neeiliniame visuotiniame LLRF narių susirinkime jis po ilgų įtikinėjimų sutiko dar metus eiti LLRF vadovo postą. „Žinoma, „pagirių kvapelis“ mus dar persekios pusę metų, bet išrinkdami P. Nausėdą prezidentu parodytume, jog turime stuburą“ - sakė naujos LLRF tarybos narys Mindaugas Marcinkevičius.

P. Nausėda ne iškarto sutiko vėl imtis prezidento pareigų. Keletą kartų jis atsisakė, dėkodamas tarybai už pasitikėjimą.<br>V. Balkūnas
P. Nausėda ne iškarto sutiko vėl imtis prezidento pareigų. Keletą kartų jis atsisakė, dėkodamas tarybai už pasitikėjimą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Aug 21, 2012, 10:32 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:30 AM

Gilioje finansinėje krizėje skendinti LLRF per dvejus metus po įvykusios revoliucijos prieš buvusį vadovą Rolandą Bučį savo skolų deficitą sugebėjo sumažinti nuo 600 tūkst. iki 400 tūkst. litų.Nors buvęs prezidentas P. Nausėda tris kartus dėkojo susirinkimo dalyviams už palaikymą ir atsisakė kelti savo kandidatūrą, galiausiai buvo įkalbėtas kandidatuoti į prezidentus.„Mūsų įstatuose yra parašyta nuostata, kad Federacija gali būti ir be prezidento, o pagrindinis valdymo organas bus Taryba“, - sakė M. Marcinkevičius, tačiau susirinkimo dalyvius tokia situacija netenkino.

Po pertraukos buvo balsuojama už vienintelį kandidatą į LLRF vadovo kėdę. Už P. Nausėdos kandidatūrą ataskaitos-rinkimų konferencijoje balsavo 24 tarybos nariai, 5 buvo prieš, dar 5 susilaikė. Tarp kandidatų užimti šį postą buvo ir buvęs garsus ledo ritulininkas Darius Kasparaitis, tačiau jo kandidatūrą net nebuvo svarstoma.LLRF prezidento pareigas P. Nausėda turėtų eiti iki 2013 m. liepos 1 d.

P. Nausėda iš pareigų atsistatydino šių metų gegužės mėnesį, kai Lietuvos ledo ritulio vyrų rinktinės treneris Sergejus Borisovas pareiškė, kad pasaulio čempionato 1-ojo diviziono varžybose rinktinės nariai nesilaikė drausmės, nevengė alkoholio ir moterų. Esą juos iš kelio išvedė 27-ąjį gimtadienį audringai pažymėjęs P. Nausėda.

Susirinkime buvo renkama nauja federacijos taryba ir prezidentas. 34 iš 36 federacijos narių slaptu balsavimu rinko devynis tarybos narius. Jais išrinkti: Mindaugas Marcinkevičius, Remigijus Valickas, Vaidas Budrauskas, Sigitas Kazlauskas, Vaclovas Gedvilas, Valentas Gvergždis, Andrėjus Silinas, Valdas Škadauskas, Andrejus Simankovas.

Įdomu, jog P. Nausėda nepateko į tarybą, gavęs 14 balsų ir užėmęs 11 vietą tarp 14 kandidatų. Į tarybą pateko 9 daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

- Susirinkime nuskambėjo frazė „pagirių kvapelis“, kad dar ilgai būsite siejamas su šiuo skandalu. Kaip jaučiatės?, - buvo paklaustas LLRF prezidentas P. Nausėda.

- Jau visi pripratome prie tokių epitetų ir tokių apkalbų. Tačiau visą darbą daro ne federacijos prezidentas, o taryba. Dirba visi, kas yra federacijoje, ir reikia žiūrėti ne į federacijos vienetą, atskirą žmogų, o visumą žmonių.

- Pasitraukėte prieš pusmetį iš prezidento posto, šiandien negavote reikiamų balsų skaičiaus, kad patektumėte į tarybą, tačiau sutikote vėl būti LLRF vadovu. Kaip pats vertinate tokią situaciją?

- Vadinasi, esu labiausiai tinkamas eiti federacijos prezidento funkcijas.

- Kokie bus pirmieji jūsų žingsniai sugrįžus į vadovo kėdę?

- Jau lapkričio mėnesį vyks 2014 metų Sočio olimpiados atrankos turnyras Vengrijoje. Reikia ne tik formuoti rinktinę, bet ir surasti ekipai trenerį. Tai bus pirmasis mano ir generalinio sekretoriaus Valdo Škadausko darbas. Po to yra krūva darbų, kuriuos reiks nuveikti su naujai išrinkta federacijos taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.