EUROLYGA 2023

Atėnų žaidynių vaiduokliai - griūvantys olimpiniai objektai

Prieš aštuonerius metus Graikija išleido beveik 15 milijardų JAV dolerių, jog galėtų tinkamai pasitikti 2004 metų olimpiados dalyvius. Šiandieną įspūdingų žaidynių prisiminimai graikų širdyse užgožti sudėtingos ekonominės situacijos, o dauguma Atėnų olimpiados atletus priėmusių arenų griūna.

Graikams treniruotėms skirtas baseinas - nereikalingas.<br>AP
Graikams treniruotėms skirtas baseinas - nereikalingas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-22 22:06, atnaujinta 2018-03-17 05:26

Po olimpiados organizatoriams visuomet tenka sukti galvą, ką daryti su arenomis, salėmis ir aikštėmis, kuriose vyko šalyje populiarumo ir susidomėjimo nesulaukiančios sporto varžybos.

Nemažai Graikijos valdžios atstovų AFP agentūrai pripažino, jog organizuojant olimpiadą pritrūko planavimo į ateitį. Niekas nesirūpino, ką po olimpiados reikės daryti su aikštėmis ir arenomis.

Vandens sporto centras, paplūdimio tinklinio, softbolo arenos, tiesiogine ta žodžio prasme, byra. Didžiulis „Helliniko“ kompleksas, kuriame vyko daugybė varžybų – apleistas, o norint jį išsaugoti, reikėtų nemažai privačių investuotojų lėšų.

Nepaisant graudaus daugelio vietų vaizdo, graikai kai kuriuos objektus naudoja ir iki šiol. Olimpinis stadionas, Olimpinis kaimelis, žiniasklaidos centras ir keletas mažesnių arenų surado nuomininkus, kurie džiaugiasi Atėnų žaidynes menančiais pastatais.

Pateikiame fotografijas, kurios būsimiems žaidynių organizatoriams turėtų priminti, jog būtina galvoti ne tik apie pačią olimpiadą, bet ir apie tai, ką reikės daryti vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas