EUROLYGA 2023

Londono olimpinis parkas pritaikomas neįgaliesiems

Londono olimpinis parkas jau pakeitė veidą. Neseniai jame ūžė olimpinės žaidynės, o kitą savaitę rinksis parolimpiados dalyviai. Olimpinis parkas buvo pritaikytas neįgaliems sportininkams. Jau dabar manoma, kad ši parolimpiada bus sėkmingiausia istorijoje, nes bilietai į ją tiesiog graibstomi.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Aug 23, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:17 AM

Olimpinis sportininkų kaimelis buvo pertvarkytas vos per penkias dienas. Neseniai jame viešėjo 10 tūkstančių olimpinių žaidynių atletų, o netrukus apsigyvens beveik 4300 parolimpiečių, beveik tiek pat jų palydovų, oficialūs parolimpinių žaidynių asmenys ir net 22 šunys-pagalbininkai. Taip pat praplatinti keliai, įrengtos rampos ir padidintos durys, kad pro jas neįgalieji galėtų įvažiuoti vežimėliais.

Į kaimelį atvežta 14 tonų įrengimų ir atsarginių dalių, reikalingų vežimėlių ir galūnių protezų remontui. 1800 kaimelio svečių naudosis neįgaliųjų vežimėliais.

Rugpjūčio 12-ąją pasibaigusios Londono olimpinės žaidynės buvo itin sėkmingos. Tačiau ir į parolimpiadą bilietai tiesiog graibstomi. Trečiadienį šios rengėjai paleido dar 40 tūkstančių bilietų. Į Londono parolimpiadą jau parduota daugiau kaip du milijonai bilietų, o tai – gerokai daugiau nei per bet kurias kitas parolimpines žaidynes. Londono parolimpiada vyks rugpjūčio 29 – rugsėjo 9 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.