EUROLYGA 2023

LKKA kancleriu paskirtas M. Balčiūnas

Antradienį vykusiame posėdyje Lietuvos kūno kultūros akademijos Senatas Mindaugą Balčiūną patvirtino Akademijos kancleriu. Mūsų aukštosios mokyklos absolventas sako, kad nuolat domėjosi savo Alma Mater veikla ir naujasis iššūkis jam įdomus bei atveriantis didesnes galimybes kartu su Akademija siekti tikslų. Mindaugas Balčiūnas teigia, kad Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus pareigos ne tik netrukdys, bet ir bus svarbus privalumas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2012, 2:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:49 PM

- Kodėl nusprendėte imtis šių pareigų? Ką Jums reiškia toks sprendimas?

- Mano profesinė karjera nuolat siejasi su Akademija. Lietuvos krepšinio trenerių asociacijoje, Baltijos krepšinio lygoje, Lietuvos krepšinio federacijoje sutikau mūsų aukštosios mokyklos parengtus specialistus ar darbuotojus. Kartu sėkmingai įgyvendinome daug projektų, todėl užimti man siūlomas pareigas sutikau nedvejodamas. Tam pritarė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Akademiją ir federaciją vienija įgyvendinami ar planuojami projektai. Be abejo, sėkmingiausias bendradarbiavimas- Lietuvos kūno kultūros akademijos, Vusterio (Anglija) universiteto ir Lietuvos krepšinio federacijos įgyvendinamos tarptautinės trenerių magistro studijos.

Esu įsitikinęs, kad Lietuvos krepšinio pasiekimų pagrindas- Akademijoje parengti specialistai. Čia paruošiami aukšto lygio krepšinio ir kitų sporto šakų treneriai bei vadybininkai. Manau, kad Akademija ir federacija turi dar daug galimybių bendradarbiauti. Vakarų šalyse universitetai pateikia idėjas, jie- savotiški ledlaužiai, vėliau jos patikrinamos ir pritaikomos praktiškai. Ketiname glaudžiai bendradarbiauti su įvairiomis federacijomis, valstybės ir savivaldos institucijomis- norime dar geriau išgirsti jų poreikius ir pasiūlyti visapusiškai parengtus specialistus. Tai- viena svarbiausių užduočių. Tiesa, nereikėtų užmiršti ir aukšto meistriškumo sportininkų, kurie dešimtmečiais garsina Akademiją.

Pastaruosius kelerius metus Akademijos įgyvendinamų reformų rezultatai yra akivaizdūs, tačiau visuomenės poreikiui, jos lūkesčiams reikės skirti dar daugiau dėmesio.

- Kuo svarbi Akademija visuomenei, tarptautiniams partneriams?

- Akademija - unikali aukštoji mokykla ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos bei Skandinavijos šalyse. Mes turime aktyviau ieškoti partnerių, o dabartinei visuomenei kūno kultūra, fizinis aktyvumas ir sveikatingumas - svarbios sritys, kurioms skiriama vis daugiau dėmesio, todėl tarptautinis bendradarbiavimas būtinas. Kartu galime nuveikti kur kas daugiau. Akademija turi pristatyti savo idėjas užsienio partneriams ir kurti bendras programas.

- Lietuvos krepšinio federacijoje užimate generalinio sekretoriaus, Akademijoje- kanclerio pareigas?

- Mano pagrindinė užduotis Akademijoje- įgyvendinti LKKA Tarybos patvirtintą strategiją. Galbūt kai kur ši pareigybė suvokiama siauriau, kaip finansininko ar asmens, atsakingo už ūkinius reikalus. Kancleris turi rūpintis Akademijos vystymu, naujų idėjų ir projektų siūlymu bei įgyvendinimu. Turiu aiškią viziją ir siūlymus aukštosios mokyklos vadovams. Akademija turi būti reikalinga šaliai, visuomenei. Minėjau, kad labai svarbus tarptautiškumas, tam reikia ir gerų specialistų, kurie gebėtų įgyvendinti naujus iššūkius.

- Kada pradėsite darbą Akademijoje?

- Senatas jau patvirtino mano pareigybę, iškart ir pradedu dirbti. Laukia daug susitikimų ir įdomių iššūkių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.