EUROLYGA 2023

Dėl olimpinio medalio susilažino iš konjako

„Nėra dar medalių, tačiau mes nepanikuojame. Mūsų svajonės, tikiuosi, išsipildys per paskutiniąsias parolimpiados dienas – lemiamus mačus žais golbolininkai, diską mes Mindaugas Bilius. Tai yra tie du medaliai, kurių mes ir laukiame, tik nežinome jų spalvos“, - sakė Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

LPOK prezidentas V. Kvietkauskas teigė, kad pasirengęs nupirkti gerą butelį konjako - svarbu, kad parolimpiadoje lietuviai iškovotų medalį. (V. Ščiavinsko nuotr.).
LPOK prezidentas V. Kvietkauskas teigė, kad pasirengęs nupirkti gerą butelį konjako - svarbu, kad parolimpiadoje lietuviai iškovotų medalį. (V. Ščiavinsko nuotr.).
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Sep 6, 2012, 5:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:10 PM

Prieš Londono parolimpines žaidynes iš vienuolikos mūsų šalies pasiuntinių buvo tikimasi dviejų-trijų olimpinių apdovanojimų. Vienas medalis planuotas golbolo (aklųjų riedulio) rinktinei, o kitas – lengvaatlečiui M. Biliui.

„Slapta tikėjomės, kad lengvaatletė šuolininkė į tolį Ramunė Adomaitienė iškovos medalį, tačiau ji buvo ketvirta. Jai pritrūko vos vieno centimetro iki prizininkų pakylos“, - kalbėjo V. Kvietkauskas.

LPOK vadovas sakė, jog ir golbolo ekipa, ir lengvaatletis M. Bilius yra pasirengę siekti medalių.

„Su golbolo rinktine viskas aišku – jie susikoncentravę, jaučia pergalių alkį ir nori reabilituotis už nesėkmes grupės varžybose. Ketvirtfinalyje trečiadienį mūsiškiai įveikė 2008 metų Pekino parolimpinius čempionus kinus ir prasimušė į pusfinalį. Žinote, ne tik mums buvo daug džiaugsmo – daugelio šalių atstovai mus sveikino su tuo, kad iš kovos dėl medalių išspyrėme kinus. Sakė, kad bendroje medalių įskaitoje jie ir taip karaliauja, tad jiems ir taip gerai. Dabar pusfinalyje laukia brazilų barjeras“, - kalbėjo LPOK prezidentas.

Londono parolimpinių žaidynių pusfinalio dvikova tarp Lietuvos ir Brazilijos rinktinių bus žaidžiama šiandien 22 val. Lietuvos laiku. Abi šios ekipos kovojo grupės varžybose, pirmojoje akistatoje pergalę 12:5 šventė brazilai, tad lietuviai norėtų sugrąžinti skolą varžovams.

„Dėl Mindaugo pasirodymo... Mes su juo net susilažinome iš gero konjako butelio. Jei jis laimės medalį, aš jam su džiaugsmu po olimpiados padovanosiu tauraus gėrimo, jei jis liks be apdovanojimo – butelis atiteks man. Tačiau labai norėčiau nupirkti Mindaugui konjako butelį“, - šmaikštavo V. Kvietkauskas.

M. Bilius diską finale mes penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.