EUROLYGA 2023

Londone su trenksmu uždarytos parolimpinės žaidynės (video)

Sekmadienį Didžiojoje Britanijoje buvo uždarytos vienos sėkmingiausių istorijoje parolimpinės žaidynės. „Liepsnų festivaliu“ pramintą ceremoniją gyvai stebėjo apie 80 tūkstančių sporto entuziastų, prie televizijos ekranų visame pasaulyje rinkosi milijoninė auditorija. Įspūdingos šventės metu žiūrovus ir atletus linksmino britų muzikos gigantai „Coldplay“, pasaulinio garso reperis Jay-Z bei Rihanna.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-10 09:43, atnaujinta 2018-03-16 21:03

Šventės pradžioje buvo pagerbta britų ginkluotųjų pajėgų labdaros organizacija ir kariuomenės personalas, kurie paskutinę akimirką šventei skyrė apsaugos darbuotojus. Fiesta vyko trijose scenose, kurios simbolizavo žiemą, vasarą ir saulės laikrodį.

„Kvietimas dainuoti parolimpinių uždarymo cereminojoje – didžiulė garbė. Tai viena didžiausių ir svarbiausių naktų mūsų gyvenime. Esame labai laimingi, jog galime prisidėti prie paskutiniosios žaidynių nakties atmosferos“, - teigė pagrindinis „Coldplay“ vokalistas Chrisas Martinas.

„Manau, kad šios žaidynės – mūsų triumfas. Labai didžiuojuosi Didžiąja Britanija. Didžiuojuosi ne tik dėl didžiulio šou, bet ir dėl didžiulio būrio gerbėjų. Tai auksinė vasara britų sportui. Visa tai pakylėjo šalį į naujas aukštumas“, - teigė premjeras Davidas Cameronas.

Pietų Afrikos Respublikos atstovas Rory Mackenzie, kuris tarnaudamas britų kariuomenei Irake prarado dešiniąją kovą, tačiau dabar jau gali vaikščioti ir netgi slidinėti, kreipėsi į auditoriją:

„Šįvakar pradėjome „Liepsnų festivalį“, kuris yra žaidynių festivalio dvasios, skleidusios šilumą visos parolimpiados metu, simbolis. Šįvakar švenčiame dėl šios dvasios. Nors ir turime daugybę skirtumų, yra vienas dalykas, kuriuo visi dalijamės, kuris mus vienija. Tai – žmogiškoji dvasia“.

Londono parolimpinės žaidynės startavo rugpjūčio 29 dieną. Jų metu dėl medalių kovojo daugiau nei 4 tūkstančiai atletų iš 164 šalių.

Parolimpinių žaidynių metu parduota 2,7 milijono bilietų. Tai 900 tūkstančių daugiau nei Pekine. Parduoti bilietai atsiėjo apie 45 milijonus svarų. Organizatoriai tikėjosi gerokai mažesnės sumos – 35 milijonų.

Žiniasklaidos ir sporto entuziastų dėmesys buvo didžiulis. Ypač daug dėmėsio sulaukė „Ašmeninio bėgiko“ Oscaro Pistoriuso pralaimėjimas Alanui Oliveirai 200 metrų bėgimo varžybose.

O. Pistoriusas parolimpinių žaidynių dvasią nešė ir olimpiados metu – neįgalus sportininkas, kuriam amputuotos abi kojos žemiau kelių, tapo pirmuoju atletu, dalyvavusiu olimpiadoje.

Uždarymo pabaigoje estafetė perduota kitų žaidynių šeimininkui – Rio de Žaneirui.

Lietuvos parolimpinė rinktinė šiemet žaidynėse neiškovojo nė vieno medalio. Daugiausia vilčių teikusi Lietuvos vyrų golbolo rinktinė užėmė ketvirtąją vietą. Lietuviai dėl trečiosios vietos kovojo su suomiais. Lietuvos golbolo rinktinė: Saulius Leonavičius, Marius Zibolis, Arvydas Juchna, Mantas Panovas, Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas.

Mindaugas Bilius rutulio stūmimo rungtyje užėmė šeštąją, o disko metimo – devintąją vietas.

Rutulio stūmikas Rolandas Urbonas buvo dešimtas, Irena Perminienė – aštunta. Ramutė Adomaitienė šuolių į tolį varžybose liko ketvirta, o plaukikas Kęstutis Skučas 50 metrų plaukimo nugara rungtyje buvo devintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.