EUROLYGA 2023

Aukso medalį dėl dopingo praradusią N. Ostapčiuk draudžiamu preparatu maitino treneris

Londono žaidynėse auksą iškovojusios ir dėl dopingo vartojimo jį praradusios Baltarusijos atstovės Nadeždos Ostapčiuk skandale – naujas posūkis. Pasaulio antidopingo agentūros atstovas Baltarusijoje Aliaksandras Vanchadlo pareiškė, kad dopingas atletės organizme atsirado dėl trenerio kaltės, informuoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:15 PM

A. Vanchadlo paskelbė, kad sportininkės treneris Aliaksandras Jefimovas be jos žinios į maistą įdėjo draudžiamo preparato, nes nebuvo tikras dėl gerų N. Ostapčiuk rezultatų Londone.

Olimpiadoje rutulio stūmikė N. Ostapčiuk iškovojo aukso medalį, tačiau po patikros buvo paskelbta, kad jos organizme buvo aptikta draudžiamo preparato metenolono. Baltarusijos atstovė tapo pirmąja prizininke olimpiadoje, kurios dopingo testas buvo teigiamas.

Atletei dopingo testas buvo atliktas dukart – vienas prieš rutulio stūmimo varžybas, kitas – po medalių dalybų. Pasak tarptautinio olimpinio komiteto, abu sportininkės testai buvo teigiami.

N. Ostapčiuk tvirtino, kad nėra kalta ir prašė IOC panaikinti diskvalifikaciją.

Rugsėjo 11-ąją A. Vanchadlo paskelbė, jog tyrimo metu paaiškėjo, kad A. Jefimovas neleistinu preparatu atletę maitino be jos žinios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.