EUROLYGA 2023

Kandidatai į LTOK vadovo kėdę: V. Alekna nenori revoliucijų, D. Gudzinevičiūtė kalba apie pokyčius

„Noriu visus nuraminti. Mano tikslas nėra viską griauti ir keisti. Kaip tik norėčiau dirbti nieko negriaunant. Darbai, kurie padaryti gerai, bus tęsiami. Nemanau, kad reikėtų nuolat kultivuoti keletą federacijų, pinigai turi būti skirstomi vienodai“, - paaiškėjus, kad į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento kėdę nepretenduos dabartinis vadovas Artūras Poviliūnas, kalbėjo vienas kandidatų Virgilijus Alekna.

D. Gudzinevičiūtė apie pasikeitimus kalba drąsiau. V. Alekna kol kas ramina federacijų vadovus.<br>J. Stacevičiaus ir D. Umbraso nuotr.
D. Gudzinevičiūtė apie pasikeitimus kalba drąsiau. V. Alekna kol kas ramina federacijų vadovus.<br>J. Stacevičiaus ir D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Sep 14, 2012, 8:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:36 PM

Kol kas vienintelė V. Aleknos varžovė Daina Gudzinevičiūtė neketina sudėti ginklų: „Tikrai ketinu kandidatuoti. Esu už demokratinius principus, todėl turi būti daugiau nei vienas kandidatas, juolab kad jis patinka ne visiems.“

Buvo spaudžiamas?

Penktadienio rytas Lietuvos sporte prasidėjo nuo karštos naujienos – 24 metus LTOK vadovavęs A. Poviliūnas neketina kandidatuoti spalio 12 dieną vyksiančiuose naujojo LTOK prezidento rinkimuose.

„Tai iš manęs pareikalavo daug jėgų, sveikatos. Suprantu, kad turi vykti organizacijos evoliucija, kad atėjo metas prie organizacijos vairo stoti kitiems, galbūt - jaunesniems – asmenims“, - viešame pranešime rašė A. Poviliūnas.

„Nepasakyčiau, kad mane toks sprendimas labai nustebino. Jis turi didžiulį darbo stažą. Darbas – tikrai nelengvas, todėl žmogus, galbūt, jau ir pavargo. Nuopelnai – dideli, tačiau viskam yra pradžia, viskam yra ir pabaiga. Manau, kad reikėtų suprasti tokį poelgį“, - kalbėjo V. Alekna.

Nors A. Poviliūnas nurodė, kad pasitraukia, norėdamas vietą užleisti jaunesniems, D. Gudzinevičiūtė atskleidė, jog LTOK vadovas buvo spaudžiamas daugiau nekandidatuoti.

„Sunku vertinti tokį sprendimą. Tai asmeninis žmogaus apsisprendimas. Nežinau, dėl kokių priežasčių, tačiau teko girdėti, kad jautė didžiulį spaudimą“, - teigė D. Gudzinevičiūtė.

Didelių reformų nežada

Lietuvos sporto pasaulio užkulisiuose kalbama, jeigu LTOK vadovu taptų V. Alekna, komitetą sudrebintų didžiulės reformos. Pats šiemet Londone ketvirtąją vietą užėmęs disko metikas ramino komiteto darbuotojus ir sporto federacijas.

„Noriu visus nuraminti. Mano tikslas nėra viską griauti ir keisti. Darbai, kurie padaryti gerai, bus tęsiami. Stengsiuosi, kad visos federacijos gautų dar svaresnę finansinę paramą. Nemanau, kad reikėtų nuolat remti tik keletą federacijų, pinigai turi būti skirstomi vienodai“, - kalbėjo V. Alekna, kurio konkurentė D. Gudzinevičiūtė buvo drąsesnė.

„Kažkokios reformos tikrai būtų. Pats modelis turėtų išlikti, nes jis reglamentuojamas chartijos, tačiau atsinaujinimas – būtinas. Juk bet kokia gerai veikianti kompanija nuolat atsinaujina.

Jau dabar yra kuriami modeliai, ką reikėtų keisti. Pirmiausia, turi vykti dialogas su visomis sporto organizacijomis. Kalbu apie vienijamąsi, kuris turėtų duoti gerų rezultatų. Turėtų pagerėti darbo sąlygos visose sporto srityse.

Svarbu ir masinis sportas, fizinis aktyvumas, olimpinis švietimas. LTOK turi dirbti visose srityse, - apie planus kalbėjo olimpietė. - Mano darbas prasidėtų nuo dialogo su visomis federacijomis. Žinoma, LTOK ir anksčiau bendravo su jomis, tačiau mes mėginsime išsiaiškinti net ir smulkiausius poreikius, kuriuos ketiname patenkinti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.