EUROLYGA 2023

Olimpiniam komitetui - L. Asadauskaitės užgaidos dėl automobilio

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) nutarė netenkinti Londono olimpinės čempionės penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės kaprizų. Praėjusių metų sportininke išrinktai L. Asadauskaitei netiko už olimpinį auksą LTOK skiriama dovana – penktos klasės BMW automobilis. Vietoj šio modelio atletė paprašė jai nupirkti BMW „Gran Turismo“, kuris kainuoja beveik 300 tūkstančių litų. LTOK vykdomojo komiteto posėdyje nutarta nekeisti esamos pozicijos ir padovanoti 204 tūkst. litų kainuojantį penktos klasės BMW automobilį.

L. Asadauskaitė vietoj penktosios klasės BMW automobilio dovanų norėjo BMW „Gran Turismo“.<br>D. Umbrasas
L. Asadauskaitė vietoj penktosios klasės BMW automobilio dovanų norėjo BMW „Gran Turismo“.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Sep 20, 2012, 10:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:13 PM

Rugsėjo pradžioje į neeilinį LTOK Vykdomojo komiteto pasitarimą susirinkę nariai nutarė, kad medalius Londono olimpiadoje iškovoję penki mūsų šalies sportininkai bus apdovanoti naujais BMW automobiliais. Tai LTOK padėka už Londone iškovotus medalius. Penkiakovininkei L. Asadauskaitei, plaukikei Rūtai Meilutytei bei kanojininkui Jevgenijui Šuklinui spalio 5 dieną atiteks 5-osios klasės BMW sedanai, o imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui ir boksininkui Evaldui Petrauskui – 3-iosios klasės BMW sedanai.

„Į mus kreipėsi L. Asadauskaitė ir pasakė, kad jos šeimai penktosios klasės BMW mašina yra per maža. Ji pageidavo, kad vietoj numatomo pirkti automobilio jai mes nepadovanotume „Grand Turismo“, kuris kainuoja 282 tūkstančius litų. Skirtumas yra 78 tūkstančiai“, - susidariusią situaciją dėstė LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis.

Kaip teigė LTOK generalinis sekretorius, jis pasiūlė sportininkei išeitį: primokėti skirtumą - 78 tūkst. litų ir LTOK nupirks pageidaujamą automobilį. „Laura pasakė, kad nežada primokėti - su priemoka ir be mūsų pagalbos nusipirktų mašiną“, - konstatavo V. Zubernis. „Jei dabar pirksime automobilį, kurio reikalauja Laura, tada ir kiti prizininkai galėtų reikšti savo pretenzijas. Ta pati Rūta Meilutytė... Laura į šias mintis, jog ir kiti atletai sugalvotų turėti kitos klasės ar kito modelio automobilį, pasakė, kad tai likusių keturių olimpiečių reikalas – prašyti ar ne, keisti ar ne mašinų modelius“, - Vykdomojo komiteto posėdyje kalbėjo LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. Pati L. Asadauskaitė šiuo metu su šeima ilsisi užsienyje.

LTOK vykdomojo komiteto pasitarime buvo nutarta nekeisti dovanojamų automobilių klasės ar markės, tačiau sudaryti galimybę sportininkei L. Asadauskaitei priduoti automobilį pardavėjams - kad ji, pridėjusi savo pinigų, galėtų po to nusipirkti pageidaujamą mašiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.