EUROLYGA 2023

Latviai pasakė „ne“ Elektrėnų „Energijai“

Latvijos ledo ritulio pirmenybėse nuo 2003 metų rungtyniavusi Elektrėnų „Energija“ šį sezoną apsiribos šalies pirmenybėmis. Latvijos ledo ritulio federacija (LHF) tikina, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl sunkiai su lietuviais derinamo rungtynių grafiko.

Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

2012-10-01 18:20, atnaujinta 2018-03-16 10:54

„Taip, Elektrėnų komanda buvo nuolatinė mūsų čempionato dalyvė, tačiau šiais metais Latvijos ledo ritulio federacijos valdyba nusprendė neleisti Lietuvos komandai varžytis su mūsų šalies klubais“, - informavo LHF atstovas spaudai Maris Gorbunovas.

Jo teigimu, daugelis čempionate besivaržančių komandų dalyvauja ir kitose turnyruose, todėl su „Energija“ ypatingai sunku suderinti rungtynių laiką išvykoje. „Klubai taip apsisprendė. Praėjusį sezoną „HK Juniors“ nesužaidė dvejų rungtynių su „Energija“, - sakė M. Gorbunovas. - Kalendoriuje neatradome laisvų dienų. Esame įsitikinę, kad mūsų pirmenybėse užtenka latviškų komandų“.

Elektrėnų komandos senbuvis gynėjas Tomas Vyšniaukas prisipažino, kad dėl šios naujienos teko nubraukti ašarą. „Verkiau iš džiaugsmo, - juokavo gynėjas. - Man pakaks rungtynių ir Lietuvos čempionate. Prieš sezoną komanda buvo komplektuojame taip, kad galėtų varžytis Latvijoje, tačiau dabar situacijos jau nebepakeisime“.

Su komanda prieš sezoną treniravosi ir pusantrų metų nuo ledo ritulio ilsėjęsis ilgametis rinktinės puolėjas Dalius Vaiciukevičius. Prieš kelias savaites klubas išplatino naujieną, kad komandos gretose rungtyniaus ir jaunasis Andrejus Židkovas, kuris pernai vilkėjo „HC Baltica“ marškinėlius.

Latvijos čempionate buvo pasiryžęs žaisti ir komandos kapitonas Rolandas Aliukonis, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo tik šalies pirmenybėse.

„Nepasakyčiau, kad mūsų komandos sudėtis yra kažkuo ypatinga. D. Vaiciukevičius per pirmas draugiškas rungtynes patyrė traumą. Jis komandai jau pasakė „viso gero“. Treniruočių stovykloje atrodėme visai gerai, tačiau dabar galiu džiaugtis, kad daugiau laiko praleisime namuose su šeimomis. Savaitgaliais nereikės važinėti į Latviją, - šypsojosi T. Vyšniauskas. - Ši situacija nėra palanki žaidėjams, kurie yra kandidatai į nacionalinę rinktinę bei vartininkams, kurie Lietuvos čempionate sulauks kur kas mažiau metimų į vartus negu Latvijoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.