EUROLYGA 2023

NHL lokautas: derybos žingsnis po žingsnio

Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjai ir lygos vadovai vis dažniau sėdasi prie derybų stalo ir bando spręsti lokauto problemą. Tačiau savaitgalį vykusiuose susitikimuose visas dėmesys buvo nukreiptas į mažai reikšmingas smulkmenas.

Lyga nusprendė, kad nuo šiol ledo ritulininkai turėtų būti tikrinami kur kas dažniau ir atsakingiau.<br>AP
Lyga nusprendė, kad nuo šiol ledo ritulininkai turėtų būti tikrinami kur kas dažniau ir atsakingiau.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2012, 6:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:54 AM

Nemažai laiko buvo skirta diskusijai dopingo reikalams. Lyga nusprendė, kad nuo šiol ledo ritulininkai turėtų būti tikrinami kur kas dažniau ir atsakingiau. Po susitikimo Vašingtone derybininkai neatrodė labai patenkinti. Tiek žaidėjai, tiek lygos vadovai džiaugėsi bent dėl vieno sutarimo, tačiau patys žaidėjai sutaria, kad dopingo klausimas šiuo metu nėra pats aktualiausias.

Šiuo sprendimu labiausiai liko nepatenkinti lygos klubų vadovai, kurie nuolat mąsto apie komandos reputaciją. Daugiausiai anti-dopingo kontrolierių dėmesio dabar sulauks komandos, kurios savo gretose turi žaidėjų dirbančių „mušeikomis“. „Lyga keičiasi, tokie žaidėjai – lygos praeitis“, - pripažino patys žaidėjai nė kiek nesureikšmindami naujojo sutarimo.

Susitikimo pabaigoje lygos komisaras Garry Bettmanas iškėlė klausimą apie žaidėjų saugumą aikštėje. Buvo kalbama apie žaidėjų reabilitaciją ir nuoseklią medicininę priežiūrą. Žaidėjų atstovus pečiais patraukti privertė ir klausimas apie tai, kiek laiko žaidėjai gali naudotis klubo sportiniu inventoriumi. Dar prieš tai lygos vadovai pravedė ekonomikos paskaitą žaidėjams, kas yra klubo pajamos.

NHL valdybos narys Billas Daly prisipažino, kad savaitgalį vykusių susitikimų negalima vadinti derybomis. „Pavargau jau kiekvieną dieną kartoti, kad susitarimas nėra pasiektas. Jaučiuosi tarsi subraižyta plokštelė. Privalome kalbėti apie rimtus ekonominius dalykus. Kas vyksta dabar? Galiu tik pasakyti, kad žingsnis po žingsnio stengiamės prieiti prie rimtų klausimų. Laikas bėga, tikimės, kad visi klausimai bus išspręsti spalį“, - sakė B. Daly.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.