EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitė dviprasmiškomis eilėmis padėkojo A. Poviliūnui už BMW

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) penktadienį Londono olimpinių žaidynių medalininkams atsidėkojo naujais automobiliais. Raktelius nuo prabangių BMW automobilių atsiėmė penki sportininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 6, 2012, 10:26 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:48 AM

Olimpinei čempionei plaukikei Rūtai Meilutytei padovanotas BMW 525xD modelio automobilis. 15-metė sportininkė sakė dar nežinanti, ką darys su dovana. „Galbūt kažkas iš šeimos narių važinės, dar nežinau, pati tikrai nevažiuosiu", - sakė R. Meilutytė. 

Tokios pat markės automobiliu važinės ir kita olimpinė čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, nors ji pageidavo didesnio 5 serijos GT modelio, tačiau gavo įprastą 5 serijos sedaną.

„Man patinka šis automobilis. Tai yra tokia dovana, apie kurią svajojau. Jau išbandžiau šį automobilį ir galiu pasakyti, kad tai geriausia dovana, kurią esu gavusi", - po renginio kalbėjo L. Asadauskaitė.

Kalbas, esą sportininkė išreiškė pageidavimą gauti brangesnį BMW „Gran Turismo“, ji pavadino nesusipratimu.

Irkluotojas Jevgenijus Šuklinas gavo baltą 5 serijos BMW su juodos odos salonu.

„Tokio automobilio ir norėjau. Panašų turėjau, ji didelė, variklis ekonomiškas, ant stogo galėsiu valtį vežiotis", - juokėsi sportininkas.

Bronzos medalius iškovoję boksininkas Evaldas Petrauskas ir imtynininkas Aleksandras Kazakevičius važinės baltais trečios serijos BMW.

LTOK taip pat pagerbė sportininkų trenerius, jiems talkinusius medikus, sporto mokslininkus ir federacijų atstovus.

LTOK prezidentui - L. Asadauskaitės eilėraštis

„Malonu užbaigti sveikinimų maratoną. Mūsų sportininkai iškovojo penkis medalius, tai geriausias Lietuvos pasiekimas. Vis dėlto, ne mažiau svarbus ir trenerių darbas, kurie juos parengė. Aptarnaujantis personalas, kuris mano giliu liūdesiu gauna per mažai dėmesio, padaro milžinišką darbą.

Jei prizininkais laikysime sportininkus, užėmusius 1-8 vietas, tai beveik pusė jų grįžta su tokiais įvertinimais.

Kitą savaitę baigiasi mano 24 metų olimpinė kadencija. Per tuos metus buvo ir šilto ir šalto. Jei ką nors įžeidžiau, noriu viešai atsiprašyti, bet kas nedirba, tas neklysta.  Noriu palinkėti, kad tie rezultatai būtų dar geresni, ne tik vasaros, bet ir žiemos sporte. Jei dirbsime ranka rankon, to pasieksime“, - apdovanodamas sportininkus kalbėjo LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Nors dėl L. Asadauskaitės noro gauti didesnį automobilį tarp penkiakovininkės ir LTOK vadovybės buvo perbėgusi juoda katė, šioje ceremonijoje karo ginklai, regis, buvo gudriai paslėpti.

Sportininkė A. Poviliūnui padeklamavo eilėraštį, įteikė dovaną ir gėlių puokštę.

Tiesa, penkiakovininkės ištartos eilės buvo vertos minčių tarp eilučių:

„Tikėjau aš, kad sniegas baltas, baltas,

Ir žmonės mylintys geri, geri.

Tikėjau aš, kad ledas šaltas,

O saulės spinduliai šilti.

Bet supratau, ne toks jau sniegas baltas,

Jis turi ir juodų dėmių.

Ir supratau, ne vien tik ledas šaltas,

Yra pasaulyje šaltų širdžių“.

Komentuoti, kodėl pasirinko būtent tokias eiles, olimpinė čempionė nepanoro. „Tie, kas žino - suprato. Kas nežino - ne mano kaltė. Eilės ne mano, bet jos puikiai atspindi ką norėjau pasakyti“, - sakė sportininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.