EUROLYGA 2023

„Energijos“ kapitonas prabilo apie rinkimus, „dedovščiną“ ir nuplaukusį sezoną

„Apie kokį ledo ritulį? - klausė Elektrėnų ledo ritulio klubo „Energija“ kapitonas Rolandas Aliukonis. - Jau treniruojamės rekonstruotoje Elektrėnų arenoje, tačiau labai apmaudu, kad šį sezoną nedalyvausime Latvijos atvirose pirmenybėse. Prieš sezoną labai stengėmės įgyti kuo geresnę sportinę formą. Netgi pats pasiryžau pradėti viską iš naujo ir štai, kad nori“.

Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 11, 2012, 4:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:37 AM

Bemaž penkioliką metų Elektrėnų komandai atstovaujantis gynėjas pernai buvo apsisprendęs rungtyniauti tik Lietuvos pirmenybėse, tačiau šiais metais buvo pasiryžęs rimtesniems išbandymams Latvijoje. „Rungtyniausime tik Lietuvos čempionate. Visai neseniai sužinojome, kad mūsų divizione – tik keturios komandos. Blogai. Ką veiksime? Nežinau. Treniruosimės. Juk treniruotės visada yra naudingos. Dalis mūsų žaidėjų ruošis rinktinės stovyklai prieš lapkritį vyksiantį atrankos į olimpines žaidynes turnyrą, - šypsojosi ledo ritulininkas. - Pats apie rinktinę jau nebegalvoju. Sunku man būtų prasibrauti“.

Pasak jo, „Energijos“ vaidmuo nesikeičia jau kelis metus. „Auginsime jaunimą. Džiaugiuosi, kad komandoje – puiki atmosfera. Jaunimas jau susitupėjo. Ne visi, bet vyksta auklėjimo procesai. Pavyzdžiui, ne visi jauni žaidėjai žino, kad po treniruotės jauniausias turi surinkti ritulius. Išmokėme. Nėra pas mus „dedovščinos“ - viskas vyksta draugiškai“, - juokėsi „Energijos“ kapitonas.

Jis juokėsi prisiminus ir įvykį pernai padariusį didžiausią reklamą elektrėniškių klubui – muštynes rungtynių metu tarp komandos draugų Laisvydo Rimkaus ir ilgamečio rinktinės nario Tomo Vyšniausko. „Ten buvo įtempta situacija. Šiais metais viskas yra kitaip“, - šypsojosi R. Aliukonis.

„Prieš sezoną buvo kalbama, kad Lietuvos čempionate varžysis Daugpilio komanda bei dar viena komanda iš Latvijos. Buvo žadama stipresnė lyga. Buvo noro ruoštis tokiam sezonui. O dabar žinome, kad ruošiamės tik dėl savęs, dėl rinktinės. Sezonas nuplaukė, nes nėra, kur žaisti“, - liūdėjo komandos kapitonas.

Klubo vadovas Petras Nausėda iki šiol kalba apie apmaudą, tačiau tikina, kad „Energijai“ pakaks rungtynių Lietuvoje.

„Aš esu nusivylęs dar neprasidėjusiu sezonu. Nežinau, kodėl klubo vadovas yra nusiteikęs optimistiškai. Per metus sužaisime dvyliką rungtynių. Džiaugtis verta nebent dėl treniruočių. Jaunimui – tai gerai, o „seniai“ tikrai neis į jas, - kalbėjo R. Aliukonis. - Jeigu treniruotės vyks kiekvieną dieną, tai toks Tomas Vyšniaukas, Rolandas Aliukonis tikrai jose kasdien nesilankys. Gal klubo vadovas viską gražiai piešia, nes Seimo rinkimai savaitgalį? Nes nieko gero nėra“.

Pasak R. Aliukonio, pagrindinė priežastis, kodėl „Energija“ nedalyvauja Latvijos pirmenybės – kaimynų nenoras vykti rungtyniauti į Lietuvą. „Mums buvo iškelta sąlyga – visos rungtynės išvykoje. Turint tokią areną Elektrėnuose – tai būtų du žingsniai atgal“, - apmaudžiai kalbėjo ledo ritulininkas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.