EUROLYGA 2023

Įvyko pirmasis Lietuvos Kyudo čempionatas

Praėjusį savaitgalį Vilniuje buvo surengtas pirmasis Lietuvos Kyudo (tradicinis japoniškas šaudymas iš lanko) čempionatas. Varžybos vyko pagal Tarptautinės Kyudo federacijos taisykles: 12 šūvių iš 28 metrų atstumo į 36 cm skersmens taikinukus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-17 23:00, atnaujinta 2018-03-16 01:02

Daugiausiai – po 4 taškus – surinko Tomas Kučinskas ir Vladas Šakauskas. Čempionui išaiškinti prireikė papildomų šūvių, tačiau nei pirma, nei antra papildoma strėlė čempiono neišaiškino ir tik trečia T.Kučinsko strėlė buvo keliais milimetrais arčiau centro. V.Šakauskas užėmė antrąją vietą.

Dėl trečiosios vietos kovojo net 5 lankininkai, po 12-os šūvių surinkę vienodą taškų sumą: arčiausiai centro papildomą strėlę pataikė Ringa Baltrušaitė.

Kyudo kovos mene šūvio atlikimas yra ne mažiau svarbus nei taiklumas, todėl buvo įsteigtas ir Stiliaus prizas, kurį laimėjo Ringa Baltrušaitė. Stiliaus prizą įteikė ir savo dalyvavimu sportininkus pagerbė Japonijos ambasadorė jos ekscelencija ponia Kazuko Shiraishi bei Kultūros reikalų antrasis sekretorius ponas Takuro Mori.

Čempionatui teisėjavo pirmosios Kyudo Pasaulio taurės laimėtojas Feliks F. Hoff (Kyoshi 6.Dan) iš Vokietijos.

Šis pirmasis Lietuvos Kyudo čempionatas buvo jėgų išbandymas prieš kitais metais Amsterdame vyksiantį Europos Kyudo čempionatą.

2009 metais įkurta Lietuvos Kyudo federacija rengia nacionalinius bei europinius seminarus, moko sportininkus ir trenerius, bendradarbiauja su Lietuvos sporto federacijų sąjunga ir Europos Kyudo federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.