EUROLYGA 2023

S. Krupeckaitė pateko į Europos čempionato sprinto rungties pusfinalį (komentarai)

Lietuvos dviratininkė Simona Krupeckaitė Panevėžyje vykstančio Europos dviračių treko elito Europos čempionato 200 metrų sprinto rungties ketvirtfinalyje dukart buvo greitesnė už britę Victorią Williamson ir pateko į pusfinalį. Gintarė Gaivenytė dukart ketvirtfinalyje nusileido kvalifikacinių važiavimų nugalėtojai Olgai Panarinai.

Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 20, 2012, 6:08 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:37 PM

Pirmajame ketvirtfinalio važiavime S. Krupeckaitės laikas buvo 12,173 sekundės, antrajame - 12,038 sek. Pusfinalyje lietuvė kovos su Rusijos sportininke Anastasija Voinova.

S. Krupeckaitė šeštadienį ryte tarp aštuonių kvalifikacijoje dalyvavusių sportininkių pademonstravo antrą rezultatą 11,207 sekundės. G. Gaivenytės rezultatas buvo aštuntas – 11,949 sekundės.

"Kvalifikaciniame važiavime mano laikas tikrai nebuvo labai geras, - po pralaimėto ketvirtfinalio sakė G. Gaivenytė. - Gal pavargau penktadienį komandinio sprinto rungtyje. Išsikroviau. Emocijų buvo labai daug, sunkiai sekėsi užmigti po iškovoto aukso medalio. Šiandien ketvirtfinalyje teko rungtis su pačia stipriausia varžove, bandžiau laimėti, tačiau nepavyko".

Greičiausia kvalifikaciniuose važiavimuose buvo baltarusė O. Panarina (11,046 sekundės).

Vyrų sprinto kvalifikacijoje dalyvavęs Airidas Videika į tolimesnį etapą nepateko. Jo rezultatas tarp 27-ų sportininkų buvo 25-as (11,281 sekundės).

Po pietų savo pasirodymą pradėjo Aušrinė Trebaitė omniumo (daugiakovės) pirmoje rungtyje - ratas iš eigos. Čia ji pademonstravo trečią rezultatą. Paskutinius 250 metrų lietuvė įveikė per 14,729 sekundės. 20 kilometrų lenktynėse dėl taškų lietuvė surinko 12 taškų ir užėmė penktą vietą. Šioje omniumo rungtyje pergalę išplėšė baltarusė Tatjana Šarakova, surinkusi 28 taškus.

"Visai negerai, - po dviejų rungčių kalbėjo A. Trebaitė. - Nieko gero. Tikėjausi geriau pasirodyti lenktynėse dėl taškų. Šiek tiek pykstu ant savęs. Iš kitų rungčių galima tikėtis visko, juk čia omniumas, kuriame - net šešios rungtys. Visos rungtys man sekasi vidutiniškai. Šįkart tikiuosi mažiausiai vietos penketuke. Lūkesčiai šiame čempionate - medaliai".

Po dviejų rungčių A. Trebaitė užėmė ketvirtą vietą tarp dešimties dalyvių.

Šeštadienį savo pasirodymą pirmoje omniumo rungtyje pradėjo ir Gediminas Bagdonas. Šioje rungtyje jo rezultatas buvo devintas - 13,995 sekundės. Šioje rungtyje greičiausias buvo čekas Aloisas Kankovsky (13,403 sek.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.