EUROLYGA 2023

Šiuolaikinės penkiakovės varžybos – kaip televizijos pageidavimų koncertas

Lietuva pirmą kartą turės savo atstovą Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) vykdomajame komitete. Juo tapo 38 metų karjerą baigęs dukart olimpinis prizininkas Andrejus Zadneprovskis. Buenos Airėse (Argentina) vykusiame UIPM kongrese nuspręsta, kad Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės (LŠPF) viceprezidento pareigas einantis A. Zadneprovskis bus atsakingas už darbą su žiniasklaida.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 25, 2012, 7:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:06 PM

„Tai man nebuvo siurprizas. Buvau padavęs paraišką, tačiau šansų buvo nedaug. Sulaukiau nemažo palaikymo ir džiaugiuosi, kad įvertinti mano nuopelnai sportui. Labai džiaugiuosi, kad mane prijungė prie tarptautinės penkiakovininkų šeimos“, - lrytas.lt sakė A. Zadneprovskis.

Lietuvis didelės paramos sulaukė iš Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (RŠPF). Šios prezidentas Viačeslavas Aminovas oficialiai RŠPF svetainei sakė, kad A. Zadneprovskio pergalė yra ir RŠPF sėkmė.

„Būsiu atsakingas už darbą su žiniasklaida, už mūsų sporto populiarinimą tarptautiniu mastu. Labai svarbu, kad turiu balso teisę ir būsiu vienas iš tų, kurie gali priimti sprendimus ir siūlyti“, - sakė A. Zadneprovskis.

Kongrese šeštai kadencijai prezidentu perrinktas vokietis Klausas Schormannas.

Viceprezidentais paskirti penkiolika metų UIPM generalinio sekretoriaus pareigas ėjęs prancūzas Joelis Bouzou, ispanas Juanas Antonio Samarachas, korėjietis Kuisungas Choi, meksikietis Ivaras Sisniega ir V. Aminovas.

Keičia taisykles 

UIPM kongrese taip pat nuspręsta pakoreguoti šiuolaikinės penkiakovės taisykles. Nuo šiol bėgimo ir šaudymo rungtyje sportininkai atliks keturias šaudymo serijas ir keturis kartus bėgs distanciją po 800 metrų.

Iki šiol penkiakovininkai turėjo tris kartus šaudyti ir tris kartus bėgti 1 km distanciją.

„Televizijai reikia daugiau dinamikos, todėl iš jų pusės buvo prašymas pridėti daugiau šaudymo. Taip tikimės įnešti daugiau intrigos.

Specifika kažkiek gal ir pasikeis, reikės daugiau dėmesio skirti šaudymui, bet nemanau, kad pokyčiai bus dideli. Elito sportininkai, manau, greitai prisitaikys. Esu tikras, kad favoritai liks favoritais.

Po Londono olimpinių žaidynių mūsų sporto šaka įvertinta kaip diegianti nemažai naujovių, dėl to sulaukėme nemažai pagyrimų“, - sakė A. Zadneprovskis.

Taisyklių pakeitimai įsigalios nuo 2013 metų.

Laukia rinkimų

Po Londono olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės atstovai atsipūsti negalėjo. Dar prieš 2004 metų Atėnų olimpines žaidynes buvo svarstyta išbraukti šiuolaikinę penkiakovę iš olimpinių sporto šakų žemėlapio.

Tačiau nuspręsta radikalių sprendimų nesiimti iki 2012 metų, o tada sugrįžti prie šio klausimo.

Penkiakovininkai su nerimu laukia 2013 metais vyksiančios Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) generalinės asamblėjos sesijos, kurios metu bus renkamas naujas IOC prezidentas.

Favoritu pakeisti dvejas kadencijas IOC vadovavusį Jacque'ą Rogge'ą laikomas Vokietijos olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas.

Ši kandidatūra džiugina UIPM atstovus, mat su buvusiu fechtuotoju puikiai sutaria UIPM prezidentas vokietis Klausas Schormannas.

„Jei išrinks T. Bachą, turėsime dar didesnį palaikymą olimpinėje šeimoje“, - aiškino A. Zadneprovskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.