EUROLYGA 2023

LTOK neskaidria veikla apkaltinęs Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas L. Kernagis liko nieko nepešęs

Kadenciją baigiančio Seimo Antikorupcijos komisijos vadovo Ligito Kernagio pastangos įkąsti Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) buvo nesėkmingos, rašo „Lietuvos rytas“.

Jau pirmajame Seimo rinkimų ture spalio 14-ąją rinkėjai nedviprasmiškai pasakė L. Kernagiui, kaip vertina jo veiklą.<br>R. Danisevičius
Jau pirmajame Seimo rinkimų ture spalio 14-ąją rinkėjai nedviprasmiškai pasakė L. Kernagiui, kaip vertina jo veiklą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2012, 11:56 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:34 PM

Jau pirmajame Seimo rinkimų ture spalio 14-ąją rinkėjai nedviprasmiškai pasakė L. Kernagiui, kaip vertina jo veiklą. Kovos su korupcija vėliava itin smarkiai mojavusiam politikui neliko vietos naujajame Seime.

Dar vieną pralaimėjimą jis patyrė kovos su LTOK fronte, nes paaiškėjo, kad L. Kernagio mesti kaltinimai dėl neskaidrios veiklos buvo iš piršto laužti ir nepasitvirtino.

„Lietuvos ryto” šaltinių teigimu, LTOK veikloje pažeidimų nerado nei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, nei Mokesčių inspekcijos atstovai.

L. Kernagis, įkvėptas LTOK veiklą kritikavusių Krepšinio ir Lengvosios atletikos federacijų atstovų, vasarą siaučiant olimpinėms aistroms Londone atsiuntė Olimpinio komiteto vadovams reikalavimą pasiaiškinti, kaip ir kam naudojamos LTOK lėšos nuo pat 2000-ųjų.

Seimo komisijos vadovas turbūt įsivaizdavo, kad LTOK mes visus darbus ir pradės kuistis 12 metų senumo popieriuose, kad patenkintų parodomąjį L.Kernagio susidomėjimą.

To neįvyko, o rugpjūčio mėnesį dauguma LTOK darbuotojų tradiciškai atostogavo, todėl politikas atsakymų turėjo palaukti iki rudens.

Nors rugsėjį visu smarkumu įsibėgėjo LTOK prezidento rinkimų kampanija, kurioje aiškiai buvo juntama ne tik L.Kernagio, bet ir kito šios komisijos nario Žilvino Šilgalio priešiška pozicija, LTOK pateikė atsakymus Antikorupcijos komisijai.

Šiuos atsakymus parengė tuomečio LTOK prezidento Artūro Poviliūno sprendimu rugsėjo 5 dieną sudaryta darbo grupė.

Savo atsakyme Seimo nariui LTOK pažymėjo, kad L.Kernagis daugumą atsakymų galėjo gauti iš viešų šaltinių, o kai kuriuose jo klausimuose buvo faktinių netikslumų.

Tokie atsakymai ir paaiškinimai tik dar labiau įsiutino L.Kernagį, kuris pradėjo reikalauti, kad LTOK veiklą tirtų FNTT ir kitos teisėsaugos institucijos.

Įvairių kaltinimų LTOK dėl neskaidrios veiklos buvo pažėręs ir prezidento posto siekęs disko metikas Virgilijus Alekna, kurį aktyviai palaikė Krepšinio ir Lengvosios atletikos federacijų vadovai.

Išrinktoji LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė jau rado LTOK dirbančius Mokesčių inspekcijos darbuotojus, sulaukta ir FNTT pareigūnų.

Atsinaujinęs LTOK planuoja ateities darbus, o nieko nepešęs kaltintojas turės dairytis naujos šiltos vietelės.

Verta pažymėti, kad Seimo rinkimuose savo apygardose pralaimėjo ir kiti trys skambiais kaltinimais mėtęsi Antikorupcijos komisijos nariai – Ž.Šilgalis, Agnė Bilotaitė, Aurelija Stancikienė, nors jie savo agitaciją vykdė remdamiesi menamais nuopelnais kovojant su antikorupcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.