EUROLYGA 2023

Ar D. Zubrus būtų išgelbėjęs ledo ritulio rinktinę?

Garsiausias Lietuvos ledo ritulininkas Dainius Zubrus negalės padėti šalies rinktinei atrankos į 2014 metų žiemos olimpines žaidynes turnyre. „Negalime vertinti, ką praradome, nes realiai D. Zubraus komandoje ir nebuvo, - sakė rinktinės kapitonas Artūras Katulis. - Spauda rašė, kad jis ketino žaisti už rinktinę, tačiau mes nujautėme, kad jo nebus. NHL – lokautas, draudimo nėra. Tikimybė jo sulaukti buvo labai maža“.

Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Nov 1, 2012, 11:46 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:55 PM

A. Katulis net nesiginčijo, kad D. Zubrus būtų įnešęs šarmo į rinktinės žaidimą. „Žinoma, jis būtų padėjęs, tačiau kyla klausimas, ar būtume laimėję. Vienas lauke – ne karys. Jis yra labai aukšto lygio žaidėjas, jam reikia ir gero lygio partnerių, - kalbėjo A. Katulis. - Kokias dabar įžvelgiu rinktinės perspektyvas? Blankias. Šiemet pamatėme įspūdingai ilgą kandidatų sąrašą, kuris nustebino, tačiau, kas iš to?“

Ukrainoje, Kijevo „Bercut“ klube rungtyniaujantis gynėjas apgailestavo, kad šiais metais Elektrėnų „Energija“ nerungtyniauja Latvijos atvirose pirmenybėse. „Tai – didelis minusas. Jaunimas bent jau būtų turėjęs, kur tobulėti. Lietuvos pirmenybėse „Energija“ žais labai mažai rungtynių, - apgailestavo rinktinės kapitonas.

Liepojos „Metalurgs“ legionierius Povilas Verenis pernai per pasaulio čempionatą Lenkijoje daugiau laiko praleido ant atsarginių žaidėjų suolelio negu ant ledo. Šįkart žaidėjas nusiteikęs imtis lyderio vaidmens. „Klube galėtų sektis ir šiek tiek geriau“, - šypsojosi puolėjas.

Šiais metais P. Verenio sąskaitoje per 16 Baltarusijos čempionato rungtynių - 6 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai bei 16 baudos minučių.

„Naujasis rinktinės treneris Berndas Haake buvo atvykęs į Liepoją. Stėbėjo „Metalurgs“ žaidimą, vėliau važiavome pavalgyti, pakalbėjome. Susidariau ganėtinai neblogą įspūdį. Bus įdomiau negu anksčiau, pirmą kartą treneris atvažiuoja iš kitos Europos pusės, o ne koks „ruskelis“, - kalbėjo P. Verenis.

Paklaustas apie žinią dėl neatvykstančio D. Zubraus ledo ritulininkas tiesiog gūžtelėjo pečiais. „Mūsų rinktinė šiais metais ir taip nebus labai stipri, vargu, ar ją išgelbėtų D. Zubrus, tačiau būtų įdomi patirtis, - kalbėjo P. Verenis. - Komandai tai suteiktų papildomo stimulo stengtis. O dabar į rinktinę neatvyks žaidėjai iš Anglijos, Kazachstano. Kažin, ar daug nuveiksime“.

P. Verenis pasakojo, kad rinktinės treneris buvo užsiminęs, apie komandos lyderio vaidmenį. „Žiūrėsime kaip jis sudėlios penketus. Vaidmenys jau yra maždaug paskirstyti. Kai kalbėjomės su treneriu, jis nė karto neužsiminė apie D. Zubrų. Visi supratome, kad jo nebus, juk klubo jis neturėjo, faktas, kad jis mums nepadės buvo seniai aiškus“, - apgailestavo P. Verenis.

Švedijoje vartus saugantis Mantas Armalis per daug nesureikšmino fakto, kad rinktinei nepadės D. Zubrus. „Aš net nesidomėjau, ar jis bus, - sakė dvidešimtmetis vartininkas. - Net nežinau, ar jis kur nors rungtyniauja. Neturi klubo? Tada suprantu, kodėl nebus. Nėra draudimo, jeigu jis susižeistų, būtų šakės. Dėl to jis nėra kaltas. Nors norėčiau pažaisti vienoje komandoje su D. Zubrumi“.

Atrankos turnyre lapkričio 9 dieną Lietuva 19.00 val. vietos laiku susitiks su Vengrijos rinktine, lapkričio 10 dieną, 14 val., su Olandija ir lapkričio 11 dieną, 14 val. – su Kroatija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.