EUROLYGA

„Bushido Hero's 2012” intrigos: M. Sakalausko sugrįžimas ir I. Baryso principinė kova su įpykusiu japonu

„Prieš porą metų jis pirmame raunde patyrė traumą, tačiau kovodamas su viena ranka sugebėjo patekti į finalą. Jis tada nelaimėjo, tačiau peržiūrėjus vaizdo įrašą matėsi, kad pergalė turėjo atitekti jam“, - pristatydamas „Bushido Heros 2012” turnyrą apie vakaro vinį – Mindaugo Sakalausko sugrįžimą paskelbė Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Iš kairės: kovotojai D. Danyla, I. Barysas, Lietuvos bušido federacijos prezidentas D. Simanaitis, kovotojas M. Sakalauskas.<br>D. Umbrasas.
Iš kairės: kovotojai D. Danyla, I. Barysas, Lietuvos bušido federacijos prezidentas D. Simanaitis, kovotojas M. Sakalauskas.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 6, 2012, 7:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:05 PM

Šeštadienį jau tradicinis turnyras į „Siemens“ areną sugrąžins pajėgių kovotojų iš viso pasaulio dvikovas. 18 val. Prasidėsiančiame turnyre dalyvaus kovotojai iš Japonijos, Anglijos, Lenkijos, Kazachstano, Olandijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos.

Lietuvai „Bushido Heros 2012” ringe atstovaus 12 kovotojų.

Finalininko sugrįžimas

Po pertraukos sugrįžęs 27 metų 192 cm ūgio M. Sakalauskas iškart mėgins atimti praėjusių metų KOK Europos čempiono titulą iš Tomaszo Scepkowskio.

„Traumą patyriau pirmajame raunde, o per visą vakarą teko kovoti vienuolikoje (3 kovos). Bekovojant man vis į tą ranką pataikydavo. Vėliau teko kaulą atstatyti, jis turėjo ataugti. Buvo labai ilga procedūra, todėl teko rankoje plokštelę teko laikyti apie metus. Tada buvo galima ją išimti ir vėl teko reabilituotis“, - teigė M. Sakalauskas, kuris po traumos turėjo tik vieną apšildomąją kovą.

„Esu nusiteikęs kovoti, pailsėjęs, todėl į ringą lipsiu tik pergalės. Daugiau ten nėra ką veikti, - kalbėjo kovotojas. - Lenkas yra pajėgus. Čempionas. Labai stipriai muša kojomis. Tai bus rimtas išbandymas“.

M. Sakalauskas tvirtino, kad patirta trauma – jau praeityje. Kovotojas teigė, kad rankos nebeskauda.

„Manau, kad jau atėjo tinkamas laikas ir aš galiu kovoti“, - teigė M. Sakalauskas

Sieks pakirsti japoną

Intriguojančią dvikovą žada ir Igno Baryso bei japono Toshihiro Shimizu susitikimas. Su šiuo kovotoju daugkartinis Lietuvos kudo čempionas turėjo susitikti anksčiau, tačiau dėl patirtos kojos traumos kovą teko atidėti.

„Jaudulys dėl kojos yra. Pernai rugsėjo teko kovoti Japonijoje, tai jų kovotojas man stipriai užlaužė koją. Vėliau „Siemens“ arenoje ją „damušė“, todėl išlikęs toks nemalonus jausmas. Pastebėjau, kad kai kovoju su japonu, tai sutraumuoja koją“, - teigė 21 metų I. Barysas.

D. Simanaitis teigė, kad japonai yra supykę dėl neįvykusios kovos, kurią teko atkelti iki šio šeštadienio. „Japonijos žiniasklaida labai nušviečia šią kovą. Jie čia mato didelę intrigą“, - teigė D. Simanaitis, kuris tikino, kad T. Shimizu – itin pajėgus ir pavojingas varžovas.

Nors 25 metų japonas pasižymi aštriu kovingumu, I. Barysas yra įsitikinęs, kad varžovas pasinaudoti patirta trauma nesugebės.

„Jis to nežino ir nesužinos, nes nespės, - nusišypsojo I. Barysas, kuriam kelio operacija buvo atlikta gegužės 17 dieną. - Kovos metu sukyla adrenalinas ir pamiršti visas traumas. Stengiuosi negalvoti apie koją, nes einu kovoti ir laimėti“.

Moterys ringe nekovos

Praėjusių metu „Bushido Heros” turnyro žiūrovai išvydo ir moterų kovą, tačiau nors tai ir buvo atrakcija, didžiulio susidomėjimo nesulaukė. Paklaustas, ar šiemet taip pat pamatysime ringe moteris, D. Simanaitis retoriškai paklausė: „Ar patiko?“.

„Turime stiprių merginų. Mąstėme apie vieną merginų kovą, tačiau kai kur joms trūksta pasiruošimo, todėl teko atidėti kitam turnyrui. Tačiau patikinu, kad turime pajėgių merginų“, - teigė D. Simanaitis.

Žinoma, dailiosios lyties atstovių „Bushido Heros 2012” turnyre bus, tačiau jos nekovos.

„Manau, kad visi bus patenkinti ir kovomis, ir šou dalimi. Šeštadienį išvysime ir merginų, kurios atliks specialias programas“, - kalbėjo D. Simanaitis, pabrėžęs, jog jau antradienį 80 proc. bilietų – išpirkti.

„Bushido Heros 2012” dalyvausiantys lietuviai: Rafaelis Pašajevas, Mindaugas Verbitzskas, Deividas Danyla, Tadas Šapoka, Karolis Liukaitis, Tomas Pakutinskas, Martynas Knyzelis, Teodoras Aukštuolis, Matas Stebuliauskas, Maksimas Nevolia, Ignas Barysas ir Mindaugas Sakalauskas.

Poros.

Rafelis Pašajevas (Lietuva) – Sergejus Panko (Latvija)

Tyrenas Palmeris (Anglija) – Mindaugas Verzbitskas (Lietuva)

Eliaszas Jankowskis (Lenkija) – Deividas Danyla (Lietuva)

Tolegenas Akylbekovas (Kazachstanas) – Tadas Šapoka (Lietuva)

Grzegoszas Lenartas (Lenkija) – Karolis Liukaitis (Lietuva)

Marcas Blaauwas (Olandija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva)

Uku Jurjendalas (Estija) – Martynas Knyzelis (Lietuva)

Hendrikas Oschmannas (Vokietija) – Teodoras Aukštuolis (Lietuva)

Zauras Dzavadovas (Latvija) – Matas Stebuliauskas (Lietuva)

Scottas Stribblingas (Anglija) – Maksimas Nevolia (Lietuva)

Toshihiro Shimizu (Japonija) – Ignas Barysas (Lietuva)

Tomaszas Szcepkowski (Lenkija) – Mindaugas Sakalauskas (Lietuva)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.