EUROLYGA 2023

Boksininkas V. Stapulionis kovos dėl IBF organizacijos titulo

Pasvalietis Virgilijus Stapulionis (19-1) Cetinės miestelyje (Juodkalnija) bandys atimti IBF vidutinio svorio (iki 72,5 kg) tarptautinio čempiono titulą iš profesionaliame ringe vis dar neįveikto ir gimtojoje šalyje kovosiančio Predrago Radoševičiaus (26-0). Lapkričio 9-ąją vyksiantis 12 raundų susirėmimas bus pirmoji lietuvio kova dėl tarptautinės organizacijos diržo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2012, 1:53 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:11 PM

28 metų P. Radoševičius per daugiau nei 8 metus trunkančią karjerą buvo tapęs ir WBC jaunimo laikinuoju pasaulio čempionu. IBF tarptautinį titulą jis iškovojo šių metų sausį teisėjų sprendimu nugalėjęs Ronny Gabelį (12-5). Gegužę juodkalnietis apgynė diržą prieš Shalva Jomardashvili (33-5-2). P. Radoševičius užima 5-ąją vietą IBF kandidatų į pasaulio čempiono titulą reitinge. „Iš gautos informacijos ir peržiūrėtų įrašų, galime padaryti išvadą, kad V.Stapulionis yra įgudęs boksininkas ir tipiškas Rusijos bokso mokyklos atstovas, besiremiantis stipriais smūgiais ir tiesiu smūgiu dešine ranka“, - lietuvį įvertino P. Radoševičius.

Boksopasaulis.lt pakalbino V. Stapulionį, kuris pasidalino mintimis apie artėjančią dvikovą.

- Paskutinį kartą profesionaliame ringe kovojote birželio 2-ąją dieną Londone, kuomet jau pirmame raunde nokautavote kur kas labiau patyrusį kovotoją Richardą Williamsą. Šį šeštadienį tolimajame Cetinės mieste (Juodkalnija) mesite iššūkį dar pralaimėjimo kartėlio 26 - iose kovose nepatyrusiam boksininkui Predragui Radoševičiui. Kokios nuotaikos jūsų stovykloje?

- Taip, Londone iškovojau greitą ir labai reikšmingą pergalę. Į Angliją vykau po gana nemažos pertraukos. Tikrai norėjau išnaudoti savo galimybes, nes ne taip jau dažnai pasitaiko tokios svarbios kovos. Be jos nebūčiau sulaukęs ir šio pasiūlymo. Šį penktadienį kovosiu prieš patyrusį kovotoją. Tikiuosi priešininką įveikti. Žinau, kad šis boksininkas jau kelis kartus yra apgynęs IBF titulą ir nėra patyręs nė vieno pralaimėjimo. Vykstu tik nugalėti, kovosiu iki paskutinio gongo dūžio.

- Ar studijavote savo oponento kovos stilių? Kokią jūsų manymu taktiką reikia pasirinkti, norint įveikti šį boksininką?

- Galiu pasakyti, kad per daug informacijos apie savo priešininką neturiu. Internete teko matyti keletą jo dvikovų. Visą situaciją matysiu ringe. Nenoriu nusistatyti vienos kovos taktikos - išėjus į ringą gali nesusiklostyti viskas taip, kaip esu suplanavęs iki šiol. Žinau tai, jog norint pasiekti pergalę, turiu priešininką nokautuoti. Pergalės taškais man tikrai neskirs, nes kovosiu boksininko „namuose“.

- Kaip vyko pasiruošimas šiai dvikovai? Kuo jis buvo išskirtinis nuo kitų?

- Kovai buvo ruoštasi iš visos širdies. Daug dėmesio skyriau ištvermės ugdymui: bėgau ilgas distancijas, dirbau prie bokso maišų. Nemažai dirbome su treneriu asmeniškai. Ruošiantis šiai kovai – išskirtinumų nevykdžiau. Kaip sakoma, naujo dviračio neišrasi.

- Ar ilgametis jūsų treneris Stasys Balčiauskas lydės jus į ringą Juodkalnijoje?

- Gavęs pasiūlymą kovoti, iškart pareikalavau, kad į Juodkalniją vykčiau su treneriu Stasiu Balčiausku. Jis žino ir supranta, ką patarti prieš kovą, jos metu bei jai pasibaigus. Stasys daugelį metų mane treniruoja, žino ką pasakyti reikiamu momentu. Jis labai geras psichologas, patarimų išties prireiks.

- Ar galima pavadinti šią kovą svarbiausia jūsų karjeroje?

- Esu laimėjęs Lietuvos čempiono diržą. 2011 metais televizijos projekte „POBEDITEL“, kuris vyko Sankt Peterburge, iškovojau nugalėtojo diržą. Juodkalnijoje kovosiu dėl trečio ir svarbiausio savo karjeroje titulo.

- Kokie keliai pasaulio bokso arenoje atsivertų pasipuošus šiuo diržu?

- Pergalės atveju tikslių planų dar neturiu, tačiau ateityje lauktų iškovoto diržo gynimas. Mano pasauliniai reitingai pakiltų dar aukščiau su viltimis, kad sulauksiu naujų titulinių kovų. Tikiu savimi ir dėsiu visas pastangas, kad šis diržas atkeliautų į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.