EUROLYGA 2023

Ketvirtadienį - Lietuvos plaukikų startai Europos pirmenybėse

Ketvirtadienį Prancūzijoje prasideda Europos plaukimo 25 m ilgio baseine pirmenybės, kuriose jau pirmąją dieną startuos visi penki Lietuvos plaukikai.

Plaukikas G. Titenis (nuotraukoje), kaip ir kiti keturi lietuviai, ketvirtadienį startuoja Europos plaukimo pirmenybėse<br>V. Ščiavinskas
Plaukikas G. Titenis (nuotraukoje), kaip ir kiti keturi lietuviai, ketvirtadienį startuoja Europos plaukimo pirmenybėse<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2012, 12:27 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:30 AM

„Komanda nusiteikusi atiduoti visas jėgas ir patikrinti savo pasirengimą kitą mėnesį vyksiančiam „trumpo vandens“ (25 m ilgio baseinas - BNS) pasaulio čempionatui Stambule“, - čempionato išvakarėse sakė Lietuvos rinktinės treneris Žilvinas Ovsiukas.

Iš viso Šartro mieste vykstančiose pirmenybėse dalyvauja 425 plaukikai (242 vyrai ir 183 moterys) iš 35 šalių, priklausančių Europos plaukimo lygai (LEN).

Lietuvai atstovauja penki sportininkai. Giedrius Titenis plauks 50, 100 ir 200 m krūtine, Igoris Kozlovskis - 50, 100, 200 m krūtine, 100 m kompleksiniu būdu, Marius Mikalauskas - 100 ir 200 m krūtine, Danas Rapšys - 100, 200 m nugara ir 200 m laisvuoju stiliumi ir Jūratė Ščerbinskaitė - 100, 200 ir 400 m laisvuoju stiliumi.

Kvalifikaciniai plaukimai, pusfinaliai (tik 50 bei 100 metrų) ir finalai vyks aštuoniuose takeliuose.

Individualiose rungtyse gali dalyvauti ne daugiau nei keturi vienos federacijos atstovai. Nepriklausomai nuo laiko ir vietų, užimtų kvalifikacijoje, pusfinaliuose ir finale galės plaukti ne daugiau nei du greičiausi vienos šalies atstovai.

Ž. Ovsiukas teigė, kad čempionatui Lietuvos atstovai rengėsi įprastu režimu: ryte ir vakare treniruotės, tarp jų - valgymas ir poilsis, pasivaikščiojimai gryname ore.

„Apsistojome „P'tit Dej“ viešbutyje, iki didžiausio Prancūzijoje vandens sporto centro „L'Odyssee“ autobusu – penkios minutės. Maitina sveikuoliškai, kaip ir reikia sportininkams“, - pasakojo Ž. Ovsiukas.

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio, šis čempionatas Prancūzijoje - pirmosios tarptautinės plaukimo varžybos po Londono vasaros olimpiados.

„Dauguma trenerių ir sportininkų čia pažįstami, galime aptarti naujienas. Sportininkai sutinka senus draugus ir varžovus. Atmosfera puiki“, - pripažino Ž. Ovsiukas.

Europos čempionatas 25 m baseine Prancūzijoje pasibaigs lapkričio 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.