EUROLYGA 2023

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas – verslininkas V. Barakauskas

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) penktadienį išsirinko naują prezidentą bei vykdomojo komiteto narius. Ketverius metus federacijai vadovaus verslininkas Vaidas Barakauskas, penkiolika metų vadovavęs inžinerinei įmonei ir šiuo metu užsiimantis investicijomis į nekilnojamojo turto rinką.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 30, 2012, 7:47 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:32 PM

„Penkiakovė man patinka tuo, kad čia sportininkas turi būti universalus. Nepakanka būti stipriam vienoje srityje“, - teigė matematiko ir verslo vadybos mokslus baigęs 41 metų vilnietis.

„Tai nėra revoliucija. Ieškosime, kaip gerinti sąlygas sportininkams, mėginsime kelti profesionalumo lygį. Dabar mes turime olimpinę čempionę, tačiau reikia pasirūpinti, kad čempionų turėtume ir ateityje“, - teigė V. Barakauskas.

V. Barakauskas buvo vienas iš trijų LŠPF pasirinkimų. Viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis teigė, kad vykdomąjį komitetą verslininkas sužavėjo tuo, kad pats yra artimas sportui.

„Jis gyvena labai aktyviai. Užsiima dviračių sportu. V. Barakauskas yra labai arti sporto, o kiti kandidatai tuo pasigirti negalėjo“, - kalbėjo A. Zadnerpovskis, kuris prieš metus Molėtų apylinkėse vykusiame Belvilio kalnų dviračio maratone mėgėjų klasėje nusileido V. Barakauskui. A. Zadneprovskis tuomet užėmė trečiąją vietą, o naujasis LŠPF prezidentas buvo pirmas.

„Šiuolaikinė penkiakovė Lietuvoje neturi didelių rėmėjų, kurie garantuotų didelį finansavimą. Pagal galimybes ketinu prisidėti šioje sferoje“, - teigė jau 20 metų versle besisukantis V. Barakauskas.

Kūno kultūros ir sporto departamente vykusioje LŠPF ataskaitos ir rinkimų konferencijoje buvo aptarti Lietuvos penkiakovininkų startai Londono olimpiadoje bei ateinančio olimpinio ciklo perspektyvos. Taip pat buvo išrinktas ne tik naujasis federacijos prezidentas, bet ir kiti vykdomojo komiteto nariai.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas: Vaidas Barakauskas

Viceprezidentai: Andrejus Zadneprovskis ir Vytautas Polujanskas

Generalinis sekretorius: Viačeslavas Kalininas

Vykdomojo komiteto nariai: Henrikas Eismontas, Jurijus Moskvičius ir Valentinas Mizgaitis.

LŠPF vykdomajį komitetą sudaro trys minėtieji nariai, generalinis sekretorius, viceprezidentas ir prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.