EUROLYGA 2023

Garsiems Panevėžio dviratininkams nebereiks treniruotis rūsyje

Trečiadienį Panevėžyje atidaryta nauja Dviračių sporto bazė. Iki šiol Lietuvą garsinantys dviratininkai glausdavosi ankštame rūsyje. Tik po to, kai prieš porą metų Vyriausybės atstovams buvo parodyta, kokiomis sąlygomis varžyboms ruošiasi Lietuvos dviračių sporto žvaigždės, nuspręsta skirti lėšų naujos dviračių sporto bazės įkūrimui.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 5, 2012, 3:23 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:47 PM

Prie Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) maniežo naujai pastatytame 500 kv. metrų dydžio, dviaukščiame priestate dabar yra viskas, ko reikia dviratininkams: treniruoklių salė su būtina įranga, kelios patalpos dviračiams laikyti ir remontuoti, rūbinės, dušai ir WC, masažo bei poilsio kambariai, virtuvėlė.

Didžiąją dalį šiam centrui pastatyti reikalingų lėšų skyrė Vyriausybė (940 tūkst. Lt), dar 314 tūkst. litų statyboms ir 65 tūkst. litų baldams bei būtinai įrangai skyrė Panevėžio miesto savivaldybė.

Perkirpęs simbolinę Dviračių sporto centro įkurtuvių juostelę Panevėžio KKSC direktorius Bronislavas Pliavga pasidžiaugė puikiomis sąlygomis, kurios dabar Panevėžyje sudarytos dviratininkams. Tiesa, direktorius pajuokavo, kad šiek tiek ir baiminasi: „bazė pagerėjo – kad tik rezultatai sportininkų nesuprastėtų“.

Centro atidaryme dalyvavusi garsi dviratininkė Simona Krupeckaitė pasidžiaugė pagerėjusiomis treniruočių sąlygomis, nors prisipažino pati nematanti skirtumo, kur treniruotis. Tai galbūt svarbiau jaunimui, dar tik kopiančiam į dviračių sporto aukštumas.

„Svarbiausia mylėti savo darbą, tuomet sąlygos tampa nesvarbios“, – sakė daugkartinė pasaulio ir Europos dviračių treko čempionė. Ji nesipiktindama atkakliai dirbdavo ir tuomet, kai varžyboms ruoštis tekdavo netoliese esančio pastato rūsyje įrengtose ankštose patalpose. Tiesa, ten stengdavosi neužsibūti, geriau važiuodavo į treką.

„Dabar čia galima tiesiog gyventi – ir pasportuoti, ir pavalgyti, ir pailsėti radus laiko tarp treniruočių“, – sakė S. Krupeckaitė.

Dviračių sporto centro atidarymo metu jai bei jos komandos draugei Gintarei Gaivenytei buvo įteikti Panevėžio miesto savivaldybės skirtos premijos už puikų pasirodymą Europos dviračių elito treko čempionate, neseniai vykusį Panevėžyje.

S. Krupeckaitei įteiktas 11 tūkst. 500 litų, o G. Gaivenytei – 3 tūkst. 500 litų čekis.

Miesto valdžia premijas taip pat skyrė dar trims panevėžietėms dviratininkėms – Vilijai Sereikaitei, Aušrinei Trebaitei ir Vaidai Pikauskaitei bei jų treneriams Dmitrijui Leopoldui ir Antanui Jakimavičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.