EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai: trys įdomūs faktai apie L. Asadauskaitę

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2012, 8:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:31 PM

Viena iš kandidatų į Lietuvos Metų sportininko titulą – Londono olimpinių žaidynių čempionė, penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, šiemet „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ apdovanota garbės komandoro ženklu.

Pateikiame tris įdomius faktus apie L. Asadauskaitę.

Trofėjus. L. Asadauskaitės apdovanojimų kolekcijoje jau yra „Šaulio“ skulptūra. Penkiakovininkė geriausia Lietuvos sportininke buvo išrinkta pernai. Tuomet po motinystės atostogų grįžusi L. Asadauskaitė surinko 53 936 taškus ir aplenkė antroje vietoje likusį krepšininką Joną Valančiūną (51 674) bei dvejus pastaruosius metus „Šaulio“ skulptūrą rankose iškovojusią treko dviratininkę Simoną Krupeckaitę (37 294).

Aistra. Po Londono olimpinių žaidynių L. Asadauskaitė susižavėjo dviračiais. Nepaisant olimpinius prizininkus įtraukusio apdovanojimų maratono, L. Asadauskaitė rasdavo laiko kasdien sėsti ant dviračio. Sportininkė šiemet dalyvavo Vilniuje vykusiame „Velomaratone“, o kitais metais svarsto galimybę šiose varžybose rungtis su profesionalais.

Pasirinkimas. Duodama improvizuotą interviu trumpam žurnalistu tapusiam savo vyrui Andrejui Zadneprovskiui, L. Asadauskaitė atskleidė, kad jei ne penkiakovė – ji būtų pasirinkusi dailųjį čiuožimą. „Man tai labai graži ir moteriška sporto šaka“, - sakė L. Asadauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.