EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai: trys įdomūs faktai apie M. Ežerskį

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

M. Ežerskis - vienas garsiausių šalies graikų-romėnų imtynių atstovų.<br>J. Stacevičius
M. Ežerskis - vienas garsiausių šalies graikų-romėnų imtynių atstovų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-09 09:05, atnaujinta 2018-03-14 18:44

Vienas iš kandidatų į Metų sportininko titulą – vienas garsiausių Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovų Mindaugas Ežerskis.

Pateikiame tris faktus, apie M. Ežerskį.

Londone nekovojo. Nors buvo manoma, kad M. Ežerskis Londono žaidynėse turėtų pademonstruoti gerus rezultatus, jam nepavyko ten patekti. Suomijoje vykusiame paskutiniame imtynių atrankos į Londono žaidynes ture M. Ežerskis graikų-romėnų varžybose pusfinalyje patyrė pralaimėjimą ir neiškovojo kelialapio į olimpiadą.

Grūmėsi trijose olimpiadose. M. Ežerskis kovojo Sidnėjaus, Atėnų ir Pekino olimpiadose. Australijoje imtynininkas liko aštuntas, Graikijoje užėmė 13 vietą, o Kinijoje buvo septintas.

Medalį iškovojo traumuotas. 2009 metais M. Ežerskis pirmą kartą per savo karjerą iškovojo Europos imtynių čempionato graikų-romėnų imtynių varžybų sidabro medalį. Tai lietuvis padarė nepaisydamas didžiulio skausmo – jam pusfinalyje buvo lūžęs šonkaulis. Svorio kategorijos iki 96 kg finale per du kėlinius 0:4 (0:3, 0:1) nusileido Europos čempionu tapusiam 2008 metų Pekino vasaros olimpinių žaidynių čempionui Aslanbekui Chuštovui iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.