EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai: trys įdomūs faktai apie M. Griškonį

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

Vienas iš kandidatų į Metų sportininko titulą – irkluotojas Mindaugas Griškonis – Europos čempionas, olimpinių žaidynių 8-osios vietos laimėtojas (vienvietė).<br>V. Balkūnas
Vienas iš kandidatų į Metų sportininko titulą – irkluotojas Mindaugas Griškonis – Europos čempionas, olimpinių žaidynių 8-osios vietos laimėtojas (vienvietė).<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2012, 9:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:48 PM

Vienas iš kandidatų į Metų sportininko titulą – irkluotojas Mindaugas Griškonis – Europos čempionas, olimpinių žaidynių 8-osios vietos laimėtojas (vienvietė).

Pateikiame tris faktus apie M. Griškonį.

Išskirtinis. Pirmasis istorijoje Lietuvos irkluotojas, patekęs į olimpiadą, irkluodamas vienvietę valtį. 2011 ir 2009 metų Europos čempionas. 2011 m. išrinktas geriausiu Lietuvos metų sportininku per Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rinkimus ir populiariausiu – per „Sportas” laikraščio apklausą. 2008-ųjų Pekino žaidynėse užėmė aštuntąją vietą.

Sportas. Per visą savo karjerą taip nebuvo, kad M. Griškonis būtų nesportavęs visą savaitę. „Turiu susigyventi ir su skausmu, ir su visais nepatogumais. Kai žmogui vėjas perpučia kaklą, atsikėlęs ryte šio negali net pasukti. O ant vandens mus nuolat lydi skersvėjai, drėgmė – nieko nuostabaus, kad irkluotojai dažnai turi įvairių panašių bėdų dėl peršalimo ar perpūtimo“, - prieš Londono olimpines žaidynes dienoraštyje rašė sportininkas. Nepaisydamas pasitaikančių negalavimų, irkluotojas neapleidžia ilgesniam laikui sporto, o tik keičia fizinį krūvį.

Tradicija. Abu M. Griškonio tėvai yra irkluotojai. Tėtis buvo geriausias Lietuvos vienvietininkas, priklausė SSRS rinktinei, o didįjį sportą paliko taip ir neaplenktas Lietuvoje. Mamos rezultatai buvo kuklesni, bet ji anksčiau ir baigė sportininkės karjerą. „Džiaugiuosi, kad tęsiu šeimos tradicijas. Ir labai noriu, kad po Londono nereikėtų raudonuoti prieš tėtį ar mamą“, - prieš žaidynes teigė irkluotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.