EUROLYGA 2023

Iš pasaulio čempionato grįžę „Žuvėdros“ šokėjai: „Be vadovų ansamblis iširs“

Sidabrą pasaulio čempionate Vokietijoje iškovojęs „Žuvėdros“ ansamblis grįžo į Lietuvą. Tačiau jį pasitiko tik būrys žurnalistų, o miesto valdžios dėmesio garbingą vietą iškovoję šokėjai bei jų vadovai, nesulaukė. Po ilgos kelionės autobusu „Žuvėdros“ šokėjams laiko poilsiui nebus. Šokėjų laukia suplanuoti šventiniai Kalėdų pasirodymai. Vadovė neneigė kalbų, kad būsimasis Europos čempionatas „Žuvėdrai“ gali būti paskutinis. Priežastys, jos teigimu, ne vien finansinės. Šokėjai nuogąstauja, kad trenkus durimis vadovams, iširs ir „Žuvėdros“ ansamblis.

Šokėjai abejoja, ar kolektyvą palikus „Žuvėdros“ sieloms Idzelevičiams, ansamblis dar gyvuos.<br>M. Kulbis
Šokėjai abejoja, ar kolektyvą palikus „Žuvėdros“ sieloms Idzelevičiams, ansamblis dar gyvuos.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-11 00:29, atnaujinta 2018-03-14 17:43

Nešini pagalvėmis ir didžiausiais lagaminais Žuvėdros šokėjai grįžo aukštai iškėlę galvas. Iškovota antra vieta pasaulio čempionate jiems prilygsta aukso medaliams.

Pasaulio čempionate „Žuvėdros“ šokėjai pasirodė su naujais aparais ir sušoko kompoziciją „Rio“, parengtą animacinio filmo apie papūgėlių nuotykius motyvais.

Nors dar išvykstant į čempionatą tvirtinta, kad taisyti yra ką, savo pasirodymu Vokietijoje „Žuvėdros“ kolektyvas liko patenkintas.

„Džiaugiamės, kad viską labai gerai atlikome. Sušokome geriausiai kiek esame šokę. Finalas buvo tiesiog tobulas“, - sakė „Žuvėdros“ šokėjas Dmitrijus Popovas.

„Žuvėdros“ ansamblio vadovas Romaldas Idzelevičius sakė, kad išvydęs komisiją suprato: pirmoji vieta garantuota Vokietijos kolektyvui. „Vienas draugas iš Čekijos jau iš anksto sakė, kad viskas yra suplanuota. Bremenas visada sugalvoja ką nors, tai vadovo gimtadienis, tai klubo gimtadienis. Ir kaip čia nepadaryti dovanos?“ - kalbėjo R. Idzelevičius.

Kone visą gyvenimą „Žuvėdrai“ atidavę Idzelevičiai žada padėti tašką. Teigiama, kad Europos čempionatas gegužę jiems gali būti paskutinis.

Po čempionato „Žuvėdros“ ansamblį ketina palikti dalis šokėjų, tad skinti laurų, anot vadovų, daugiau nebus kam. „Žuvėdra“ atstovauja Klaipėdos universitetui, į kurį priimami studentai, esą puikiai mokantys lietuvių kalbą ir matematiką, bet šokti jiems sekasi sunkiai.

„Vaikai nori valgyti, todėl eina dirbti. Bet koks sportininkas gauna maistipinigius, o mes nieko. Mes ne sportininkai, tai ne olimpinė sporto šaka ir viskas“, - guodėsi „Žuvėdros“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

Šokėjai abejoja, ar kolektyvą palikus „Žuvėdros“ sieloms Idzelevičiams, ansamblis dar gyvuos.

„Mūsų vadovė viena tokia, nemanau kad galėtų kas nors ją pavaduot. Žinoma, nepakeičiamų nėra, jei mes išeisime - ateis kas nors kitas. Manau, kad visi kartu pasitrauksime“, - sakė šokėja Sigita Mačėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.