EUROLYGA 2023

Smiginio čempionais tapo D. Labanauskas ir R. Banaitienė

Lietuvos smiginio čempionate triumfavo kaunietis Darius Labanauskas ir jonaviškė Rytė Banaitienė, neturėję lygių visose trijose rungtyse. Jie laimėjo ne tik asmenines, bet ir porines bei komandines varžybas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-12-13 15:55, atnaujinta 2018-03-14 16:00

Į čempionatą, vykusį prie Klaipėdos esančiame Virkštininkų dvare (Vydmantai, Kretingos rajonas) susirinko 61 vyras ir 21 moteris.

D. Labanauskas šį čempionatą buvo laimėjęs ir pernai, tačiau tuomet vyko kur kas labiau intriguojanti kova. Praėjusiais metais finale taip pat susitiko D. Labanauskas ir mažeikiškis Arūnas Čiplys. Jei šiemet finalas baigėsi rezultatu 5:2, pernai nė vienas neketino nusileisti iki pat lemiamo lego (5:4).

Stebint šių metų finalą tarp D. Labanausko ir A. Čiplio ne vienas dalyvis vis prisimindavo šių žaidėjų ne mažiau įspūdingą žaidimą Europos smiginio taurėje, kur jie žaisdami poroje iškovojo sidabro medalius.

Praėjusių metų pasiekimą pakartojo Kaune gyvenantis Tomas Šakys ir vilnietis Albertas Olechnovičius. Jie abu ir šiemet pasidalijo trečią-ketvirtą vietas. A. Olechnovičius ketvirtfinalyje įveikė aukščiau už jį reitinge esantį šiaulietį Gintarą Nagevičių. T. Šakiui į pusfinalį patekti vos nesutrukdė jaunasis talentas iš Kauno Rokas Aniulis. Vienu momentu jis net buvo išlyginęs rezultatą 2:2. Dvikova baigėsi rezultatu 4:2 T. Šakio naudai, o R. Aniulis buvo apdovanotas kaip geriausiai asmeninėje rungtyje pasirodęs jaunasis (iki 18 metų) žaidėjas.

Vyrų varžybų pusfinalyje D. Labanauskas įveikė A. Olechnovičių, o A. Čiplys - T. Šukį.

Moterų grupėje nugalėjusi R. Banaitienė pernai finale nusileido vilnietei Rūtai Šereškovai, kuri šiemet ši žaidėja čempionate nedalyvavo.

Šiemet finalas buvo jonavietiškas - R. Banaitienė 4:2 įveikė klubo draugę Vytą Orlovienę.

Trečią ir ketvirtą vietas pasidalijo puikiai žaidusios kaunietė Violeta Povilaitienė ir vilnietė Aurita Sirvydytė.

Porinėje rungtyje itin sužibėjo dar vienas jaunas žaidėjas - Ugnius Jankūnas iš Elektrėnų, žaisdamas poroje su Viktoru Neliubinu. Pusfinalyje jie susitiko su būsimais čempionais iš Kauno Darium Labanausku ir Audrium Rūte. Elektrėniškiams išlyginus rezultatą 2:2, kauniečiai spurtavo ir laimėjo 4:2.

Finale D. Labanauskas ir A. Rūtė nugalėjo patyrusius šiauliečius Gintarą Nagevičių ir Osvaldą Kšanį.

Trečią vietą kartu su elektrėniškiais užėmė vilniečiai Virginijus Vozbutas ir Jevgenij Judin, ketvirtfinalyje nugalėję daugkartinius porinių varžybų čempionus T.Šakį ir Leonidą Smirinenką.

Moterų porinių varžybų finale R. Banaitienė ir V. Orlovienė 4:2 įrodė savo pranašumą prieš vilnietes Auritą Sirvydytę ir Vidą Tumėnienę.

Trečia ketvirta vietomis pasidalijo jonaviškės sesės Erika Bagdonavičienė ir Renata Vaikutienė bei moksleivės iš Žiežmarių Rūta Morkūnaitė ir Sandra Rimkevičiūtė. Pastaroji žaidėja apdovanota, kaip geriausiai asmeninėje rungtyje pasirodžiusi jaunoji (iki 18 metų) žaidėja.

Komandinę rungtį laimėjo Kauno „Trajektorijos“ vyrų kvartetas (D. Labanauskas, A. Rūtė, Algirdas Makauskas ir R. Aniulis), finale po atkaklios ir permainingos kovos tik 9:8 palaužęs Mažeikių Darts klubo (A. Čiplys, Jurijus Stekolnikovas, Darius Repšys ir Donatas Zaikauskas) pasipriešinimą.

Moterų komandinės rungties finale, kuriame susitiko Jonavos atstovės, E. Bagdonavičienė ir R. Vaikutienė 5:2 nugalėjo R. Banaitienę ir V. Orlovienę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.