EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai - trys įdomūs faktai apie R. Meilutytę

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai metai pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų bendrovės „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

R. Meilutytė pretenduoja tapti geriausia metų Lietuvos sportininke.<br>EPA-ELTA
R. Meilutytė pretenduoja tapti geriausia metų Lietuvos sportininke.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2012, 2:50 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:13 PM

Viena iš kandidatų į Lietuvos Metų sportininko titulą – olimpinė ir dukart pasaulio čempionė 15-metė plaukikė Rūta Meilutytė.

Išbandymas. Vienas didžiausių išbandymų R. Meilutytei – ne starto jaudulys ar didžiulis gerbėjų dėmesys, bet aukštakulniai, kuriuos sportininkė apsiauna labai retai. R. Meilutytė mėgsta rengtis paprastai. Jai svarbu, kad rūbai būtų gražūs ir tvarkingi. Jai labai patinka džinsai ir marškinėliai – sportininkė nori jaustis laisvai ir patogiai.

Automobilis. Už olimpinį aukso medalį iš LTOK gavusi prabangų BMW 525xD R. Meilutytė jo nepasiliko. Čempionės šeima nutarė jį grąžinti ir pasiimti pinigus. R. Meilutytė per jauna turėti vairuotojo pažymėjimą. Kaune studijuojantys sportininkės broliai Margiris ir Mindaugas nutarė, kad jiems kol kas irgi nereikia tokios prabangios mašinos.

Sportas. Vaikystėje pati žaidusi krepšinį R. Meilutytė iki šiol neabejinga šiai sporto šakai. „Labai sergu už „Žalgirį“, - nusijuokė kaunietė. - Kai turiu galimybę, visada pažiūriu rungtynes, tačiau naktimis dėl krepšinio tikrai nesikelčiau.“ Nors anglai pakvaišę dėl futbolo, R. Meilutytė meilės šiam sportui nejaučia. „Pažiūriu kartais, bet, tiesą sakant, laukti ir galvoti - įmuš ar neįmuš – man nuobodu. Tikrai neliūdėjau, kai anglai Europos čempionato ketvirtfinalyje pralaimėjo italams. Tiesą sakant, norėjau, kad čempionatą laimėtų Italijos rinktinė. Deja...“ - atsiduso plaukikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.