EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai: trys įdomūs faktai apie E. Petrauską

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

Evaldas Petrausko laimėtas medalis - pirmasis Lietuvos boksininkų iškovotas olimpinis apdovanojimas nuo 1968 metų.<br>J. Stacevičius
Evaldas Petrausko laimėtas medalis - pirmasis Lietuvos boksininkų iškovotas olimpinis apdovanojimas nuo 1968 metų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2012, 11:13 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:45 PM

Vienas iš kandidatų į Lietuvos Metų sportininko titulą – boksininkas Evaldas Petrauskas, olimpinių žaidynių bronzos laimėtojas (svorio kategorija iki 60 kg).

Istorinė pergalė. Evaldas Petrausko laimėtas medalis - pirmasis Lietuvos boksininkų iškovotas olimpinis apdovanojimas nuo 1968 metų. Prieš 44 metus Meksike olimpiniu čempionu tapo Danas Pozniakas, o Jonas Čepulis iškovojo sidabrą.

Neteisinga baigtis. Singapūro jaunimo olimpinių žaidynių čempionas 20-metis 164 cm ūgio šilutiškis svorio kategorijos iki 60 kg Londono olimpinių žaidynių pusfinalyje kovojo su 27-erių metų 178 cm ūgio Pietų Korėjos atstovu Han Soonchulu. Pergalė taškais - 18:13 (5:4, 6:5, 7:4) buvo skirta Azijos boksininkui. Dauguma salėje susirinkusių žiūrovų liko nepatenkinti tokiu teisėjų sprendimu.

„Negalime nepripažinti teisėjų sprendimo, bet manau, kad kovą laimėjau. Kiek supratau, ir publikos nuomonė buvo tokia pat. Tikėjausi, kad pergalė bus skirta man. Manau, kad korėjietis laimėjo nepelnytai“, - po kovos teigė E. Petrauskas.

„Manau, kad kovą laimėjome, bet teikti apeliacijos nėra prasmės. Korėjiečio gal vienas kitas smūgis buvo tikslus, o iš kur kiti taškai, nežinau, - stebėjosi E. Petrausko treneris Vladimiras Bajevas. - Evaldo gynyba buvo ideali. Yra kaip yra. Nieko nepadarysi. Ir taip džiaugiuosi, kad Evaldas nuėjo taip toli - tapo olimpinių žaidynių prizininku, atnešė medalį Lietuvai“.

Svajonė. Nuo šešiolikos metų Lietuvos olimpiniame sporto centre gyvenantis sportininkas pagaliau gali įgyvendinti savo svajonę. Už valstybės skirtą šimto penkiasdešimties tūkstančių litų premiją Vilniuje Evaldas žada nusipirkti ir įsirengti nuosavus namus.

Čempionas turi viltį: galbūt tada į Lietuvą iš užsienio sugrįš ir jo draugė Dovilė su dukrele.

„Kaip kažkada planavome, galėtumėme apsigyventi sostinėje. Juk dabar tam bus puikios sąlygos“, – viliasi garsiausias Lietuvos boksininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.