EUROLYGA 2023

V. Čmilytė iškovojo sidabrą Pasaulio intelektualiųjų sporto šakų žaidynėse

Viktorija Čmilytė trečiadienį iškovojo sidabro medalį Kinijos sostinėje Pekine vykstančių Pasaulio intelektualiųjų sporto šakų žaidynėse. Planetos vicečempione V. Čmilytė antrus metus iš eilės tapo moterų šachmatų turnyre, kuriame žaidžiama „aklomis“ – nežiūrint į lentą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-19 18:30, atnaujinta 2018-03-14 12:55

Turnyre dalyvavo 16 pajėgiausių pasaulio šachmatininkių. V. Čmilytė nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, trejas varžybas sužaidė lygiosiomis. Antrąją vietą sportininkė užėmė surinkusi 5,5 taško iš 7 galimų.

„Savo pasirodymą turnyre ir jo rezultatus vertinu puikiai: nenusileidau nė vienai priešininkei ir laimėjau partiją prieš pasaulio čempionę“, - sakė V. Čmilytė pasibaigus turnyrui.

Pasaulio čempione tapo vienintelei V. Čmilytei nusileidusi ir visas kitas partijas laimėjusi kinė Hou Yifan.

Šachmatų turnyrai nežiūrint į lentą yra žaidžiami naudojantis specialiai tam sukurtomis programomis, žaidėjams ėjimus vykdant tuščioje šachmatų lentoje kompiuterio ekrane. Apie priešininko atliktą ėjimą žaidėjas informuojamas, užrašant ėjimo numerį ekrane, o ne pavaizduojant jį šachmatų lentoje. Toks šachmatų žaidimo metodas priverčia žaidėjus šachmatų figūras ir jų išsidėstymą įsivaizduoti bei žaidimo strategiją kurti galvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.