EUROLYGA 2023

Geriausi 2012 metų dviratininkai - S. Krupeckaitė, I. Čilvinaitė ir R. Navardauskas

Geriausiais 2012 metų Lietuvos plento dviratininkais tapo Inga Čilvinaitė ir Ramūnas Navardauskas, o geriausia treko dviratininke - Simona Krupeckaitė. Laureatai paskelbti ir apdovanoti penktadienį Vilniuje, „Karolinos“ konferencijų centre, surengtame šalies dviračių sporto sezono uždarymo vakare.

S. Krupeckaitė šiemet pasaulio čempionate Australijoje iškovojo sidabro medalį.<br>R. Neverbickas
S. Krupeckaitė šiemet pasaulio čempionate Australijoje iškovojo sidabro medalį.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 21, 2012, 7:06 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:39 AM

S. Krupeckaitė šiemet pasaulio čempionate Australijoje iškovojo sidabro medalį (sprintas), Londono olimpinėse žaidynėse užėmė penktąją (sprintas) ir septintąją (keirinas) vietas, o Europos čempionate iškovojo du aukso (keirinas, komandų sprintas) ir vieną bronzos (sprintas) medalį.

„Metai buvo sunkūs, įtempti, kupini emocijų ir varžybų. Visas dėmesys buvo sutelktas olimpinėms žaidynėms. Didžiuojuosi antrąja vieta pasaulio čempionate Australijoje, o pasirodymu olimpinėse žaidynėse nei džiaugiuosi, nei esu nusivylusi - viskas savo vietoje“, - teigė neseniai 30-ąjį gimtadienį šventusi S. Krupeckaitė.

Antrąją vietą treko dviratininkių reitinge užėmė Vilija Sereikaitė, o trečiąją - Aušrinė Trebaitė.

26-erių metų I. Čilvinaitė, kuri nedalyvavo sezono uždarymo vakare, šiemet tapo Lietuvos grupinių lenktynių čempione, o pasaulio čempionate Olandijoje finišavo 22-a.

Antrąją vietą tarp plento dviratininkių užėmė Aleksandra Sošenko, o trečiąją vietą pasidalijo Katažina Sosna bei Agnė Šilinytė.

24-erių metų R. Navardauskas šiemet pasaulio čempionato vyrų grupinėse lenktynėse finišavo aštuntas. Tai - aukščiausia vieta planetos vyrų grupinėse lenktynėse per visą Lietuvos dviračių sporto istoriją. Prestižinių daugiadienių lenktynių „Giro d'Italia“ lyderio marškinėlius vilkėjęs lietuvis Londono olimpinėse žaidynėse užėmė 21-ąją (atskiro starto lenktynės) ir 46-ąją (grupinės lenktynės) vietas. Ramūnas Lietuvos čempionate iškovojo aukso (atskiro starto lenktynės) ir bronzos (grupinės lenktynės) medalius.

„Daug pergalių šiemet neiškovojau, bet pavyko pasiekti neblogų rezultatų. Esu labai dėkingas savo komandai. Jos dėka dvi dienas vilkėjau „Giro d'Italia“ lyderio marškinėlius, o svarbiausiu savo šių metų pasiekimu laikau aštuntąją vietą pasaulio čempionate, - teigė R. Navardauskas.

JAV komandai „Garmin-Sharp“ atstovaujantis lietuvis jau rengiasi naujam sezonui. Ramūnas neseniai dalyvavo dešimties dienų treniruočių stovykloje JAV, Arizonos valstijoje, o toliau varžyboms jis rengiasi Ispanijoje. Į Lietuvą R. Navardauskas atvyko tik porai dienų. Iš Kvėdarnos (Šilalės r.) kilęs dviratininkas kitą sezoną pradės vasario 6-10 dienomis Prancūzijoje vyksiančiomis lenktynėmis „Tour Mediterraneen“. Po to jo laukia lenktynės „Volta ao Algarve“ Portugalijoje.

Plento dviratininkų klasifikacijoje antras liko 2011 metų laureatas Aidis Kruopis, o trečias - Gediminas Bagdonas.

Jaunimo (iki 23 metų) vaikinų reitinge pirmąją vietą užėmė Žydrūnas Savickas, antrąją - Darijus Džervus, o trečiąją - Paulius Šiškevičius.

Geriausiais tarp jaunių tapo Milda Jankauskaitė ir Mantas Petrusevičius, o tarp jaunučių - Ernesta Strainytė ir Laurynas Jucikas.

Lietuvos dviračių sporto sezono uždarymo vakare dalyvavo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė bei Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis. Renginio svečiams dainavo Deivio ir Renatos duetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.