EUROLYGA 2023

NHL sezonas gali būti atšauktas

Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) vadovybė dėl 96 dienas

Dėl nepasirašytos kolektyvinės sutarties tarp NHL ir žaidėjų profsąjungos atšauktos jau 625 reguliariojo sezono rungtynės.<br>AP
Dėl nepasirašytos kolektyvinės sutarties tarp NHL ir žaidėjų profsąjungos atšauktos jau 625 reguliariojo sezono rungtynės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 21, 2012, 3:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:46 AM

Dėl nepasirašytos kolektyvinės sutarties tarp NHL ir žaidėjų profsąjungos atšauktos jau 625 reguliariojo sezono rungtynės.

„Nenoriu svarstyti, ką reiškia ar ko nereiškia pastarieji rungtynių atšaukimai. Tiesiog realybė yra tokia“,- trumpai situaciją komentavo vienas NHL vadovų Billas Daly'is, kuris negalėjo pasakyti konkrečių terminų derybose tarp ledo ritulininkų profsąjungos bei lygos vadovybės.

Paskutinis derybų raundas, gruodžio 6 dieną prasidėjęs Niujorke, greitai baigėsi be jokių konkrečių rezultatų.

Kol kas nesutariančios pusės apsiriboja telefono skambučiais bei pozicijų argumentavimu laiškais internetu.

Jei iki metų pabaigos pavyktų susitarti, tai 2012-2013 metų NHL sezonas greičiausiai prasidėtų sausio pabaigoje ir komandoms tektų sužaisti po 48 reguliariojo čempionato rungtynes.

Lokautas NHL prasidėjo rugsėjo 16 dieną, kuomet baigėsi galiojanti sutartis tarp lygos ir žaidėjų profsąjungos. Galiojant pastarajai sutarčiai NHL ir žaidėjų pajamos, kartu sudėjus, išaugo nuo 2,1 iki 3,3 mln. JAV dolerių. Šiuo metu NHL ir jos vadovai spaudžia žaidėjų profsąjungą sumažinti pelno dalį bei sumažinti ledo ritulininkų atlyginimo dalį.

NHL vadovybė ir žaidėjų profsąjunga derybų pradžioje sutarė dėl dopingo kontrolės bei žaidėjų saugumo klausimų, tačiau nebuvo suderinti svarbiausi - uždarbio - klausimai. Vėliau derybos įstrigo ir apie jų pabaigą kol kas niekas nekalba.

Paskutinį kartą lokautas NHL buvo paskelbtas ir buvo prarastas visas 2004-2005 metų sezonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.