EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai - trys įdomūs faktai apie E. Venckaitį

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

Vienas iš kandidatų laimėti Metų sportininko titulą<br>R. Dačkus/fotodiena.lt
Vienas iš kandidatų laimėti Metų sportininko titulą<br>R. Dačkus/fotodiena.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2012, 11:50 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:54 AM

Vienas iš kandidatų laimėti Metų sportininko titulą – Edgaras Venckaitis, olimpinių žaidynių 7-osios vietos laimėtojas (svorio kategorija iki 66 kg).

Įtampa. Edgaras Venckaitis Londono olimpinėse žaidynėse graikų-romėnų imtynių paguodos turnyre nesugebėjo įveikti dukart pasaulio čempionato bronzos laimėtojo iš Kubos Pedro Isaaco Mulenso Herreros. Naktį prieš lemiamas Londono olimpiados varžybas sportininkas niekaip negalėjo užmigti. Gėrė raminančiųjų, bet vaistai nepadėjo. “Buvo įmanoma atsilaikyti ir turėjau atsilaikyti. Treneriai buvo pasakę, iš kurios pusės varžovas pavojingiausias. Bet man išsuko liemenį ir praleidau ataką. O buvo likusios tik kelios sekundės, ir būčiau kovojęs dėl medalio, - po dvikovos apgailestavo E. Venckaitis.

Tikslas. Po Londono olimpinių žaidynių sustoti imtynininkas neketina. „Treniruosiuosi, kol paeisiu. Mano svajonė, užsidėti olimpinį medalį. Jeigu sveikata leis, neiškrisiu pusiaukelėje. Varysiu iki Rio de Žaneiro“, - tvirtino sportininkas.

Magija. Imtynininkas gimęs gruodžio 12 dieną, tad prieš 2012 m. Londono olimpines žaidynes tikėjo, jog skaičių magija padės pasirodyti kuo sėkmingiau. Deja,skaičių simbolika nepadėjo sportininkui pasiekti savo tikslo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.