EUROLYGA 2023

2012-ųjų pasaulio sportininkų citatos: nuo sekso iki keistų palyginimų

2012 metais sporto pasaulyje įvyko daugybė svarbių įvykių – Europos futbolo čempionatas, pasaulio plaukimo čempionatas, Londono olimpiada ir kiti turnyrai bei čempionatai, į vieną vietą sutraukę garsius trenerius ir atletus. Kaip ir kiekvienais metais kovas sporto arenose palydi ir kartais neapgalvotos, nepamatuotos, ar tiesiog netyčia išsprūdusios frazės. Portalas lrytas.lt skaitytojams pateikia 21 sporto pasaulyje nuskambėjusią frazę, kuri figūravo visos planetos žiniasklaidoje.

„Jeigu su manim būtum žaidęs prieš dešimt metų, aš kiekvieną dieną tau būčiau kumščiu trenkdavęs į galvą“, - teigė „Manchester City“ treneris Roberto Mancini, taip įspėdamas skandalingąjį auklėtinį Mario Balotelli (nuotr.).<br>AP
„Jeigu su manim būtum žaidęs prieš dešimt metų, aš kiekvieną dieną tau būčiau kumščiu trenkdavęs į galvą“, - teigė „Manchester City“ treneris Roberto Mancini, taip įspėdamas skandalingąjį auklėtinį Mario Balotelli (nuotr.).<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-26 18:44, atnaujinta 2018-03-14 10:12

„Tai darbo klasės golfas“, - taip smiginį apibūdino stambus Anglijos sporto rėmėjas Barry Hearnas.

„Kiek žmonių reikia, kad būtų pagamintas plakatas? Vieno. Arba dviejų, kad jį laikytų“, - apie savo kritikus kalbėjo Londono „Chelsea“ treneris Rafaelis Benitezas, kuris nesureikšmino tribūnose matomų plakatų su siūlymu palikti ekipą.

„Mūsų moto – įkvėpti kartą. Tai nereiškia „Sukurti kartą“, kaip, kad kartais pagalvoja tie, kurie atvyksta į Olimpinį kaimelį“, - teigė Londono meras Borisas Johnsonas.

„Kai vaikas įspirdavo, aš giliai įkvėpdavau, tada iškvėpdavau, nusiramindavau ir pasakydavau vaikui: „Elkis gražiai ir padėk mamai iššauti“, - Londono žaidynių metu kalbėjo aštuonis mėnesius nėščia šaulė iš Malaizijos Nur Suryani Mohamed Taibi.

„Jeigu su manim būtum žaidęs prieš dešimt metų, aš kiekvieną dieną tau būčiau kumščiu trenkdavęs į galvą“, - teigė „Manchester City“ treneris Roberto Mancini, taip įspėdamas skandalingąjį auklėtinį Mario Balotelli.

„Mano mama rytais sakydavo: „Karlai, užsidėk batus. Oscarai, užsidėk savo kojų protezus“. Būtent dėl to aš užaugau negalvodamas, kad turiu negalią. Aš užaugau galvodamas, kad turiu kitokius batus“, - teigė PAR bėgikas Oscaras Pistoriusas, dėl anglies pluošto kojų protezų dar vadinamas „Ašmeniniu bėgiku“.

„Dabar aš esu legenda. Taip pat esu geriausias gyvas sportininkas“, - apgynęs 100 ir 200 metrų bėgimo čempiono titulus teigė bėgikas iš Jamaikos Usainas Boltas.

„Po velnių, jau buvo laikas“, - teigė 2011-2012 metų NBA sezone su „Miami Heat“ komanda triumfavęs LeBronas Jamesas.

„Jeigu lūžta kardas, pulk rankomis. Jeigu tau nukirto rankas, stumk varžovą pečiais. Gali pulti ir dantimis“, - apie savo kovas su Sebastianu Vetteliu kalbėjo šio sezono „Formulės 1” sezone antrąją vietą užėmęs Fernando Alonso.

„Žmonės sako, kad jis yra kung-fu meistras. Tuo galėjote įsitikinti rungtynėse“ - apie neįtikėtiną akrobatinį Zlatano Ibrahimovičiaus įvartį, kuris jis įmušė Švedijos ir Anglijos rinktinių susitikimo metu, kalbėjo Londono „Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras.

„Aš neketinu ramiai reaguoti į rasizmą. Tai nepriimtina. Jeigu kas nors į mane gatvėje mes bananą – sėsiu už grotų, nes užmušiu tą žmogų“, - pareiškė skandalingasis Italijos puolėjas Mario Balotelli, kuris nusprendė grėsmingai įspėti 2012 metų Europos futbolo čempionate esančius aistruolius, mėgstančius rasistinius pasityčiojimus.

„Aš esu imtynininkas ir galiu bet ką „išjungti“, todėl tai labai šaunu“, - Dievo dovana džiaugėsi profesionalus kovotojas Johny Hendricksas.

„Jeigu jie pederastai, tai jų problemos“, -  „Euro 2012” čempionato metu pareiškė Italijos rinktinės atstovas Antonio Cassano, kuris šia fraze atsakė į klausimą, ar rinktinės sudėtyje yra homoseksualų. Vėliau A. Cassano atsisakė šios frazės.

„Persirengimo kambaryje nušoviau tik tris savo žaidėjus, todėl dar esu ramus“, - apie savo charakterio subtilybes šmaikščiai kalbėjo „Manchester City“ treneris Roberto Mancini.

„Iškviesime policiją“, - paklaustas, kaip ketina sulaikyti Madrido „Real“ žvaigždę Cristiano Ronaldo, atsakė „Manchester City“ treneris R. Mancini.

„Manau, kad visi sysioja į baseiną. Tai normalus dalykas plaukikams. Chloras viską panaikina, todėl tai nėra blogai“, - apie kitokį „auksą“ olimpiadoje kalbėjo Michaelas Phelpsas.

„Jos blizga kaip šlapios ūdros“, - taip Londono meras apibūdino moterų paplūdimio tinklinio žaidėjas.

„Tikiuosi, kad šis medalis paskatins vaikus padėti ginklus ir peilius bei vietoje jų paimti porą sportbačių“, - teigė Londono žaidynėse 20 km ėjimo varžybose antrąją vietą užėmęs Gvatemalos Erickas Barrondo.

„Žmonės mano, kad aš juokauju, tačiau jeigu Alexas Fergusonas („Manchester United“ treneris – Red.) man paskambintų ir pasakytų: „Pamėginam“, aš negalėčiau atsisakyti“, - apie tai, kad norėtų save išmėginti profesionaliame futbole kalbėjo greičiausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Jamaikos sprinteris U. Boltas.

„Mums reikia kopėčių, kad sulaikytume jį, nes šis žaidėjas – per aukštas“, - dar prie „Barcelona“ vairo stovėdamas teigė treneris Josepas Guardiola, kuris šmaikščiai atsiliepė apie „AC Milan“ klube žaidusį Z. Ibrahimovičių.

„Ten viskas vyksta ne vienu būdu. Juk tu gali spirti į varžovo galvą!“, - apie tai, kad jam būtų patikę kovoti JAV mišrių kovų varžybose kalbėjo buvęs boksininkas Mike'as Tysonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.