EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai - trys įdomūs faktai apie J. Valančiūną

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

Vienas iš kandidatų laimėti Metų sportininko titulą – „Toronto Raptors” naujokas, nacionalinės krepšinio rinktinės narys Jonas Valančiūnas.<br>J. Stacevičius
Vienas iš kandidatų laimėti Metų sportininko titulą – „Toronto Raptors” naujokas, nacionalinės krepšinio rinktinės narys Jonas Valančiūnas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2012, 7:14 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:07 AM

Vienas iš kandidatų laimėti Metų sportininko titulą – „Toronto Raptors” naujokas, nacionalinės krepšinio rinktinės narys Jonas Valančiūnas.

Treneris. „Be jokios abejonės, tai pats talentingiausias auklėtinis, su kuriuo yra tekę dirbti. Jono laukia labai šviesi ateitis“, - teigė vienas geriausių Lietuvos vaikų krepšinio specialistų, pirmasis J. Valančiūno treneris Gintautas Regina. Daugiau nei 30 metų patirtį sukaupęs krepšinio specialistas per savo karjerą į krepšinio olimpą išleido ne vieną žinomą žaidėją, tarp kurių – perspektyviausiu mūsų šalies krepšininku laikomas Jonas Valančiūnas. „Joną pastebėjau anksti, kai jam buvo 12 ar 13 metų. Kai pasikviečiau atvykti į Vilnių, greitai supratau, kad jis taps labai aukšto lygio žaidėju, - pasakoja G.Regina. - Per savo karjerą mačiau daug talentingų žaidėjų, bet dažniausiai jiems koją pakišdavo motyvacijos stoka. Jonas kitoks – ne tik aukštas, talentingas ir imlus, bet labai motyvuotas, aiškiai žinantis, ko nori, ir turintis didelių tikslų“.

Karjera. 2011 m. dalyvaudamas pagerbime gimtajame mieste, pasaulio jaunimo čempionu tapęs Jonas Valančiūnas viešai pažadėjo, jog karjerą baigs Utenos „Juventus“ ekipoje. „Tikrai pažadu, jog karjerą baigsiu čia, Utenoje, ir paskutinį sezoną užsivilksiu Utenos „Juventus“ marškinėlius“, – didžiuliam susirinkusių miestiečių džiaugsmui pažadėjo J.Valančiūnas.

Prognozė. ESPN žurnalistai jam skyrė ketvirtąją vietą tarp žaidėjų, pretenduojančių tapti geriausiu 2012–2013 m. NBA sezono naujoku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.