EUROLYGA 2023

P. Vanagas: „Žmonėms, kurie nori atstovauti Lietuvai, kišama koja“

Žinia, kad Pilietybės reikalų komisija siūlo prezidentei Daliai Grybauskaitei nesuteikti Lietuvos pilietybės šokėjai ant ledo amerikietei Isabellai Tobias, nemaloniai nustebino karjerą baigusį Povilą Vanagą. Jis pats buvo atsidūręs I. Tobias partnerio Deivido Stagniūno vietoje, tačiau jo žmonai ir partnerei Margaritai Drobiazko pilietybė buvo suteikta.

(iš kairės) M. Drobiazko, D. Stagniūnas, I. Tobias ir P. Vanagas.<br>J. Stacevičius
(iš kairės) M. Drobiazko, D. Stagniūnas, I. Tobias ir P. Vanagas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:58 AM

„Tai buvo labai nemaloni ir liūdna naujiena. Man toks požiūris yra nesuprantamas. Visada turėjau savo poziciją. Nesuprantu kodėl sportininkai, kurie tiek padarė Lietuvai, turi kovoti, laukti ir nervintis nežinodami ar jiems bus suteikta pilietybė. Žmonėms, kurie nori atstovauti Lietuvai, kišama koja. Deividui jau buvo pakišta koja, kai pilietybės prašė Katherine Copely. Dabar situacija kartojasi“, - duodamas interviu „Lietuvos ryto“ televizijai svarstė P. Vanagas.

Pilietybės reikalų komisijos argumentas, esą I. Tobias neatitinka nė vieno iš dviejų kriterijų - ypatingų nuopelnų Lietuvai ir integravimosi į Lietuvos visuomenę – P. Vanagui pasirodė absurdiški.

„Tada Pilietybės komisijos nariai nesusipažino su jiems pateikta medžiaga arba skaitė ją praleisdami kas trečią sakinį. Juk tai žmonės, eilę metų atstovaujantys Lietuvai svarbiausiose varžybose, reitinge patenka tarp penkiolikos stipriausių pasaulio porų, daro viską, kad žiemos sporte Lietuva užimtu aukštas vietas. Žinome, kad Deividas ir Isabella yra daug pasiekę ir kalbėti, kad taip nėra, man atrodo, labiau nei keista“, - stebėjosi P. Vanagas.

Prezidentė galutinio sprendimo kol kas nepriėmė. Komisijos siūlymas jai yra rekomendacinis. Komisija su I. Tobias prezidentūroje buvo susitikusi prieš Kalėdų šventes.

I. Tobias ir D. Stagniūnas ne kartą svarbiausiu savo tikslu vadino 2014 metų Sočio olimpines žaidynes. Tačiau čiuožti pora galės tik jei JAV pilietė I. Tobias gaus Lietuvos pilietybę.

Pernai Europos dailiojo čiuožimo čempionate pora iškovojo 9-ąją vietą.

2009 metais prezidentė D. Grybauskaitė nusprendė nesuteikti Lietuvos pilietybės išimties tvarka tuometei D. Stagniūno partnerei Katherine Leigh Copely. Pilietybė nesuteikta atsižvelgus į dvi Pilietybės komisijos rekomendacijas, kad pilietybės suteikimas prieštarautų Konstitucijai ir įstatymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.