EUROLYGA 2023

V. Alekna tapo sporto paramos fondo ambasadoriumi

„Kol kas žiemoju, pagrindiniai startai laukia vasarą“, - nusišypsojo vienas tituluočiausių Lietuvos sportininkų Virgilijus Alekna. 40-metis disko metikas visai netrukus pradės pasiruošimą sezonui. Jo tikslas – vasara Maskvoje vyksiantis pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. Kol treniruočių procesas dar neprasidėjo – V. Alekna užsiima visuomenine veikla. Sportininkas tapo „Sporto ateities“ fondo ambasadoriumi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:30 PM

Neseniai įkurtas „Sporto ateities“ fondas siekia padėti socialiai remtiniems vaikams. Fondo tikslas – per metus paremti tūkstantį sportuojančių moksleivių.

Pirmieji „Sporto ateities“ fondo paramos sulaukė trys Vilniaus dvikovės sporto šakų mokyklos auklėtiniai, kuriems bus skirtos lėšos treniruočių veiklai, sportinio inventoriaus ar kelionių į turnyrus finansavimui.

Parama vienam moksleiviui sieks 1 tūkst. litų per metus.

„Lietuvoje vaikai yra sportiškai aktyvūs ir labai svarbu kokius įgūdžius jie suformuoja vaikystėje. Pagrindinis šio projekto bruožas – remti socialiai remtinus vaikus, kurie ne visada turi galimybę sportuoti. Sieksiu, kad prisidėtų ir kiti kolegos sportininkai“, - sakė V. Alekna.

Projekto tikslas – padėti mažiau populiariomis sporto šakomis užsiimantiems vaikams, tačiau V. Alekna neatmeta galimybės, kad paramos gali sulaukti ir lengvaatlečiai.

„Kodėl gi ne? Manau, kad ateityje tarp paramos sulaukusių sportininkų bus ir lengvaatlečių. Išskirtinis fondo bruožas – remti ne ypatingai populiarias sporto šakas, kaip krepšinis. Nežinau ar lengvoji atletika yra labai populiari. Vis dėlto, manau, kad bus įvairių šakų“, - svarstė V. Alekna.

Su „Sporto ateities“ fondu sutartį pasirašiusioje Vilniaus dvikovės sporto šakų mokykloje šiuo metu treniruojasi apie puse tūkstančio vaikų. Apie 50 iš jų – socialiai remtini. Mokyklos direktorė Stasė Stepylienė apgailestauja, kad jokios paramos nesulaukia iš Lietuvos imtynių federacijos.

„Už salę „Sportimos“ manieže kas mėnesį mokame po 2 tūkst. litų. ir dar dalyvaudami varžybose už kiekvieną vaiką ir net trenerį turėsime mokėti dalyvio mokestį“, - apmaudą liejo direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.