EUROLYGA 2023

LTOK užsitikrino verslininkų konsultacijas ir paramą jauniems atletams

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) penktadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dviem naujais rėmėjais - Lietuvos verslo darbdavių konfederacija (LVDK) ir įmone „Solet“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:21 PM

LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės ir LVDK Tarybos pirmininko Augustino Rakausko pasirašyta sutartis numato, kad LVDK konsultuos LTOK Europos Sąjungos paramos bei sporto vadybininkų kvalifikacijos kėlimo klausimais, padės telkiant paramą LTOK renginiams.

LTOK įsipareigojo skleisti olimpinio sąjūdžio patirtį LVDK narių darbo kolektyvuose bei LVDK renginiuose, padėti organizuoti sporto renginius.

Organizacijos taip pat numato rengti bendrus projektus, skirtus aktyvią sportinę karjerą baigusių asmenų integracijai į darbo rinką.

LVDK Tarybos pirmininkas pabrėžė, kad verslui ir sportui reikia ieškoti naujų bendradarbiavimo formų ir idėjų, kad šių sričių santykiai nebūtų tik „paramos prašytojo ir gavėjo“. „Bendradarbiavimas turi atnešti aiškią naudą visoms šalims, reikia rengti bendrus projektus, įtraukiančius verslą, sportą ir valdžios institucijas, - sakė A. Rakauskas. - Sportininkams dažnai trūksta verslumo, verslininkams - sveikatingumo. Tikėkimės, kad ši sutartis pagerins situaciją.“

LTOK prezidentė džiaugėsi, jog bendradarbiavimas su LVDK prasidėjo dar nepasirašius sutarties. „Seime planuojami verslui ir sportui aktualūs įstatymų pokyčiai - dėl jų jau turėjome bendras konsultacijas“, - pasakojo D. Gudzinevičiūtė.

Paramos sutartis su įmonės „Solet“ direktoriumi Tomu Kovėra numato skirti neatlygintinę finansinę paramą pasirengti II jaunimo vasaros olimpinėms žaidynėms, vyksiančioms 2014 metais Nandzinge (Kinija). Ši parama bus panaudota dešimties perspektyvių jaunųjų sportininkų rengimui.

„Mes orientuojamės į atsinaujinančius dalykus, todėl nusprendėme remti jaunuosius sportininkus“, - sakė T. Kovėra.

D. Gudzinevičiūtė priminė, kad I jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse Singapūre 2010 m. Lietuvos jaunieji sportininkai iškovojo penkis, o Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Trabzone 2011 m. - net dešimt medalių.

„Tikiu kad jūsų skiriama ženkli finansinė parama padės pasiekti dar geresnių rezultatų“, - teigė LTOK prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.