EUROLYGA 2023

Daugiau nei dešimtmetį dopingą vartojęs Danijos dviratininkas pasiryžęs padėti „apvalyti“ sportą

Dviračių pasaulį sukrėtė dar vienas dopingo skandalas. Danijos dviratininkas Michaelis Rasmussenas prisipažino daug metų vartojęs draudžiamus preparatus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2013, 6:57 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:43 PM

Paties sportininko teigimu dopingą jis vartojo nuo 1998 iki 2010 metų. Per daugiau nei dešimtmetį 38 metų dviratininko vartotų draudžiamų preparatų sąraše buvo nuo testosterono, augimą skatinančių hormonų iki kraujo dopingo, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

2007-aisiais prestižinių „Tour de France“ lenktynių metu, kai vilkėjo geltonuosius lyderio marškinėlius, jis vengė dopingo patikros, todėl buvo diskvalifikuotas dvejiems metams.

Danijos sporto sąjungos (DIF) teigimu, tarp sportininko ir Danijos antidopingo agentūros buvo pasiektas susitarimas, kuriuo sportininkas sutiko atskleisti visą tiesą apie savo patirtį vartojant dopingą. Jis taip pat bendradarbiaus su JAV, Olandijos ir Pasaulio antidopingo agentūra (WADA), kad padėtų „apvalyti“ sportą.

„Esu laimingas, nes daugiau nebeturiu jums meluoti, kai klausiate apie praeitį. Esu pasirengęs priimti bausmę“, - kalbėjo dviratininkas.

Sportininkas jau buvo apklaustas praėjusią savaitę Amsterdame ir šią savaitę Kopenhagoje.

M. Rasmussenas prisipažino vartojęs dopingą didžiąją savo karjeros dalį, taip pat ir 2007-aisiais, kai vilkėjo geltonuosius prestižinių „Tour de France“ lenktynių marškinėlius.

Sportininkas spaudos konferencijoje papasakojo savo istoriją bei pranešė apie profesionalo karjeros pabaigą.

Kiek anksčiau šį mėnesį viešai vartojęs dopingą prisipažino vienas geriausių visų laikų dviratininkų Lance'as Armstrongas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.