EUROLYGA 2023

Jauno sportininko mirtis ekstremalaus sporto varžybų organizatorius privertė susirūpinti saugumu (video)

Praėjus savaitei po nelaimės ekstremalaus sporto „X games“ varžybose Aspene (JAV) mirė 25 metų sniegomobilininkas Calebas Moore'as. „Jis niekada nebus pamirštas. Esame dėkingi už maldas ir paramą, kurią gavome iš visų Calebo gerbėjų ir draugų visame pasaulyje“, - skelbiama sportininko šeimos pranešime.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:05 PM

C. Moore'as susižeidė bandydamas atlikti atbulinį salto. Jis nesugebėjo tinkamai nukreipti sniegomobilio į žemę todėl 202 kilogramus sverianti transporto priemonė krito ant sportininko. Sniegomobilis sužalojo jo galvą ir krūtinę.

„Visi labai liūdime dėl Calebo, mūsų mintys ir parama – su jo tėvais Wade'u ir Michelle, jo broliu Coltenu ir visa jo šeima. Visada prisiminsime jo meilę gyvenimui, šeimai ir draugams. Jis visada bus įkvėpimo šaltinis sporto bendruomenei“, - rašoma ESPN televizijos, organizavusios šias varžybas, pranešime.

Jauno sportininko mirtis privertė organizatorius atidžiau peržiūrėti saugumo reikalavimus.

„Po šio incidento atliksime išsamų tyrimą dėl saugumo ir priimsime atitinkamus sprendimus, kad ateityje tokie įvykiai nepasikartotų“, - žadėjo organizatoriai.

Jie pabrėžė, kad visada dirba svarstydami saugumo klausimus, tačiau „kai susirenka geriausi pasaulio sportininkai ir atlieka aukščiausio lygio pasirodymus, bet kurioje sporto šakoje rizika išlieka. Calebas buvo keturiskart „X games“ varžybų medalininkas ir atliko veiksmą, kuris jam nekartą pavyko.“

Šiais metais vykusios „X games“ varžybos baigėsi tikra traumų virtine. Tarp pasitaikiusių sužeidimų buvo ir sunkių sužalojimų - galvos traumos ir stuburo slankstelių lūžiai. Organizatoriai pranešė, kad slidininkės Rose Battersby ir Ashley Battersby moterų varžybų finale patyrė stuburo lūžį ir kojos traumą.

Kliuvo ir šias varžybas stebėjusiems žiūrovams - vienam sportininkui po šuolio nuvirtus nuo sniegomobilio, šis tapo nevaldomas, rėžėsi į apsauginę tvorą ir kliudė keletą žmonių, pastarieji patyrė nesunkių sužalojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.