EUROLYGA 2023

Milijonų stebimame JAV sporto pasididžiavimo „Super Bowl“ mače – trenerių brolių dvikova

„Pešdavomės dėl visko. Dėl papildomo dešrainio, dėl merginų“, - juokėsi Johnas Harbaughas, kuris šiemet su savo penkiolika mėnesių jaunesniu broliu Jimu kovos dėl gerokai rimtesnės priežasties. Jimas ir Johnas Harbaughai – amerikietiškojo futbolo treneriai, kurie su savo treniruojamomis komandomis triumfavo savo konferencijose ir dabar stos į kovą prestižinėse milijonus gerbėjų sutraukiančiose skambų „Super Bowl“ pavadinimą turinčiose rungtynėse. Amerikiečius iš proto varančioje šventėje dar niekada abiejų finalo komandų netreniravo broliai, todėl ažiotažas JAV – didžiulis.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Feb 2, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:37 PM

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį vyksiančiose rungtynėse susitiks „San Francisco 49ers” ir „Baltimore Ravens“ komandos. Visiems žinomas faktas, kad trofėjus keliaus į Harbaughų šeimos titulų kambarį, tačiau kam jis atiteks? Ar 49 metų Johnui, dirbančiui su „Ravens“ vaikinais, ar jo jaunesniajam broliui Jimui? Klausimas vertas milijonų. Amerikiečiai jau skaičiuoja, kad šių metų „Super Bowl“ kova į ekonomiką įlies 434 milijonus JAV dolerių.

Broliai Harbaughai neslepia, kad ne kartą tarpusavyje teko varžytis įvairiose rungtyse, tačiau dabartinė situacija – išskirtinė, juk prizas – kone kiekvieno amerikiečio trokštamas trofėjus.

„Visi, kas turi brolį, supranta, kaip būna. Tiesiog augi kovodamas dėl visko. Pešiesi dėl dar vieno dešrainio. Vėliau – dėl merginų. Kovoji dėl visko. Dabar jau turime savo moteris, tačiau vis tiek norime triumfuoti“, - kalbėjo J. Harbaughas.

Paaiškėjus „Super Bowl“ dalyviams, JAV greit apskriejo žinia apie brolius. Kai kurie gerbėjai NFL šventės pavadinimą jau susiejo su jų pavarde ir vadina „Har-Bowl“.

„Negaliu prisiminti, kas dažniau laimėdavo. Sunkiai pamenu, ką veikiau praėjusį antradienį“, - paklaustas apie peštynes su broliu juokėsi Jimas.

Jeigu būtų pasisekę, brolių Harbaugų dvikovą finale gerbėjai būtų išvydę ir praėjusiame sezone, tačiau „Ravens“ ir „49ers“ nepavyko laimėti savo konferencijoje, o būtent jų nugalėtojai ir vyksta į šią kovą.

**

„Super Bowl” yra vienas labiausiai žiūrimų sporto renginių pasaulyje. Rungtynes dažniausiai stebi Šiaurės Amerikos žiūrovai. „Super Bowl“ dvikova yra antroji pagal žiūrimumą pasaulyje ir atsilieka tik nuo Čempionų lygos finalo.

JAV skaičiuojama, kad šių metų „Super Bowl“ kova atneš 434 milijonus JAV dolerių pelno ir padidins turizmo bumą.

Manoma, kad šių metų mačą visame pasaulyje stebės apie 160 milijonų žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.