EUROLYGA 2023

Sartų „Didžiojo žiemos“ prizo laimėtojas: „Sėkmę lėmė mano žirgas, kuris yra geriausias Lietuvoje“

Stanislovo Kėrio pažaboti ristūnai įspūdingai suko ratus Dusetų hipodrome ir naujais įrašais praturtino šeštadienį vykusių tradicinių Sartų žirgų lenktynių metraštį. Vadeliotojo iš Varėnos rajono trys skirtingi žirgai tris kartus iškovojo prizines vietas, dar vienas jam priklausantis žirgas su kitu vadeliotoju užėmė trečią vietą. „Ne tik žemaičiai tvirto būdo, tačiau ir dzūkai kieto charakterio“, - po sėkmingo finišo juokėsi S. Kėrys, su žirgu Sakalu apgynęs prieš metus iškovotą čempiono titulą.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Feb 3, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:04 PM

Antrajame važiavime „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo“ prizo jo žirgas Saliutas Ollo finišavo antroje pozicijoje. S. Kėriui ir jo ristūnui trūko pusės sekundės iki pirmosios vietos. Penktame važiavime dėl „Kūno kultūros ir sporto departamento“ prizo ristūnas Kolibris liko trečias. Septintame važiavime, kuriame ristūnai varžėsi „Dėl Eikliojo žirgo“ prizo, nepralenkiamas buvo S. Kėriui priklausantis Švedijoje gimęs Saxonas Westwoodas. Viską vainikavo paskutinis, IX važiavimas dėl „Didžiojo žiemos“ prizo, kur vadeliotojas su Sakalu neturėjo lygių ir apgynė nugalėtojų vardą.  

- Kas lėmė jūsų sėkmę?, - portalas lrytas.lt paklausė vadeliotojo po finišo.

- Tai yra geriausias žirgas. Ne tik mano, kurį esu turėjęs gyvenime, bet ir visoje Lietuvoje. Čia jis gimė, čia augo ir jau pasiekė įspūdingą kiekį pergalių.

- Ar ilgai ruošėtės varžyboms?

- Be abejo, tai ne vienos dienos darbas. Metai iš metų treniruotės duoda savų rezultatų.

- Kaip šiuo metu jaučiatės laimėjęs „Didįjį žiemos“ prizą?

- Truputį dabar jaudinuosi. Kova buvo sunki, varžovai stiprūs. Antrą, trečią vietą užėmę žirgai visada yra mums stiprūs konkurentai.

- Ar neapmaudu, kad nepavyko pagerinti rekordo?

- Dėl jo tikrai nepergyvenu. Svarbiausia buvo laimėti „Didįjį žiemos“ prizą, tai pagrindinis tikslas. Rekordo neplanavau gerinti.

- Kodėl dažniausiai šiemet nugali dzūkai?

- Nes yra užsispyrę. Ne tik žemaičiai, bet dzūkai pasižymi šia savybe, kietu charakteriu.

- Ar džiaugiatės abiem savo laimėjimais?

- Džiaugiuosi visomis savo pergalėmis, visais startais. Dvi pirmos vietos, viena antra, kita trečia vieta iš keturių važiavimų. Prieš paskutinį startą sakiau, kad jei laimėsiu ir „Didįjį žiemos“ prizą, bus puiku.

- Kas lėmė jūsų pergalę septintame važiavime su ristūnu Saxon Westwood? Nustatyti nugalėtoją prireikė foto finišo.

- Nepavyko gerai startuoti, tačiau neatsilikau nuo varžovo, mano žirgas gerai finišuoja, bėga ilgesnes distancijas, pasitikėjau žirgu ir važiavau taip, kaip buvo palankiausia.

- Ar prieš septintą važiavimą tikėjotės būtent pirmos vietos?

- Be abejo, planavau būti pirmas. Tačiau čia kovojo du, trys lygiaverčiai žirgai, manasis antrąkart kovoja prieš juos. Aš su juo treniruojuosi tik du mėnesius.

- Turbūt Kazys Trota yra vienas pagrindinių jūsų varžovų jau eilę metų?

- Taip, žinoma, tai geras varžovas, geras žirgas, šį kartą Fortūna buvo mano pusėje.

- Žirgui šiuo metu ketveri metai, tai jau jo branda ar jo sportinės formos zenitas dar ateityje?

- Jei viskas klostysis sėkmingai, jis taps sėkmingu ir laiminčiu ristūnu. Dabar labai puikus jo rezultatas, pagerino savo asmeninį rekordą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.