EUROLYGA 2023

Skaudus krytis kalnuose sužalojo L. Vonn kūną, bet nepalaužė vilčių

Kalnų slidinėjimo žvaigždės Lindsay Vonn laukia naujas išbandymų etapas. Antradienį Austrijoje vykusiame pasaulio kalnų slidinėjimo čempionato didžiausiojo slalomo rungtyje skaudžiai kritusiai 28-erių amerikietei trūko dešiniojo kelio kryžminiai raiščiai ir lūžo blauzdikaulis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:14 AM

Sraigtasparniu iš trasos į ligoninę nugabenta olimpinė čempione vėlyvą antradienio vakarą buvo išleista į komandos viešbutį ir jau ruošiasi kelionei į JAV.

Rinktinės medikai pranešė, kad jau kitą savaitę L. Vonn laukia operacija, bet tikina, kad sportininkė nepalūžo, rašo espn.com ir „The New York Times“.

„Ji jaučiasi neblogai ir jos nuotaika gera“, - spaudai sakė JAV rinktinės gydytojas Williamas Sterettas, besirūpinantis L. Vonn sveikata nuo jos vaikystės.

Jis neprognozavo, kiek laiko po operacijos negalės sportuoti viena geriausių visų laikų kalnų slidininkių. Kiti medikai prognozuoja, kad ant slidžių amerikietė negalės stoti nuo 6 iki 8 mėnesių.

JAV rinktinės vadovai viliasi, kad keturis kartus pasaulio čempionė galės startuoti kito sezono pasaulio čempionato taurės varžybose ir dalyvauti 2014 metų Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

W. Sterettas atskleidė, kad L. Vonn sumušimų patyrė visame kūne, tačiau į smulkesnes detales nesileido.

„Ji yra geros nuotaikos ir optimistiškai nusiteikusi. Lindsay visą dėmesį sutelkusi kitam žingsniui, o kitas žingsnis yra nuo taško A iki taško B. Taškas B yra kitas sezonas“, - kalbėjo medikas.

Tiesa, jis pripažino, kad sportininkei gali prireikti daugiau nei vienos operacijos, nes, anot jo, po tokio pobūdžio sužeidimų tokia galimybė visada egzistuoja. Kol kas numatyta viena operacija.

Ši trauma - rimčiausia L. Vonn karjeroje, tačiau kalnų slidininkė yra patyrusi ne vieną sužeidimą. Prieš pat 2006 metų Turino olimpines žaidynes amerikietė susižeidė nugarą - po kelių dienų ji jau startavo olimpiadoje, tačiau aukso medalio nelaimėjo.

2010 metų Vankuverio žaidynių didžiojo slalomo rungtyje L. Vonn susižeidė nykštį, susilaužė pirštą, bet laimėjo bronzos medalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.