EUROLYGA 2023

A. Kazakevičius apie siūlymą iš olimpinės programos išbraukti imtynes: „Tai – didelis smūgis“

Pirmadienį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nusprendė, kad iš 2020 metų olimpinės programos turėtų būti išbrauktos imtynės.

Imtynininkas A. Kazakevičius Londono žaidynėse iškovojo bronzos medalį.<br>R. Dačkus (fotodiena.lt)
Imtynininkas A. Kazakevičius Londono žaidynėse iškovojo bronzos medalį.<br>R. Dačkus (fotodiena.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-02-12 22:48, atnaujinta 2018-03-12 01:37

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tačiau tokį sprendimą turės rugsėjį Argentinoje patvirtinti IOC generalinė asamblėja, kuri ir nuspręs, ar viena seniausių olimpinių sporto šakų turės užleisti vietą kitai. Londono žaidynėse pernai bronzos medalį iškovojęs Aleksandras Kazakevičius neprarado vilties ir lrytas.lt teigė tikįs, kad imtynės savo vietos nepraras.

„Nemanau, kad jos bus pašalintos. Būtų labai keista, jeigu taip padarytų. Juk tai – viena seniausių sporto šakų. Tai būtų labai didelis smūgis. Imtynės – universali sporto šaka, kurią galima pritaikyti ir kitoms. Manau, kad dar bus labai daug susitikimų ir pokalbių, kad jos išliktų olimpinėje programoje“, - kalbėjo A. Kazakevičius.

26 metų graikų-romėnų imtynių olimpinis medalininkas teigė, kad nelabai supranta, kodėl buvo pirštu durta į imtynių sportą.

„Jeigu žiūrėsime į Lietuvą, tai imtynės nėra labai paplitusios ir sutraukiančios daug žiūrovų, tačiau pasaulyje jos – labai populiarios. Ir mokyklose vyksta varžybos, ir universitetuose jomis rimtai užsiiminėjama“, - teigė A. Kazakevičius, kurio nuomone, šiai sporto šakai tai būtų didžiulis smūgis.

„Tai atimtų labai daug motyvacijos iš vaikų, kurie imtynėmis užsiima, nes nori mėginti dalyvauti olimpiadoje. Būtų sunku pritraukti jaunimą“, - svarstė imtynininkas.

Jeigu IOC generalinė asamblėja patvirtins šį sprendimą ir iš programos išbrauks imtynes, A. Kazakevičius tvirtino, kad tai vers pasirodyti dar geriau.

Anksčiau buvo manoma, kad IOC pasiūlys išbraukti šiuolaikinę penkiakovę, tačiau netikėtai buvo pasirinktos imtynės, kurios programoje yra nuo moderniųjų olimpinių žaidynių starto Atėnuose 1896 metais.

„Tai olimpinės programos atnaujinimas. Vykdančiojo komiteto sprendimu, tokia programa būtų geriausia 2020 metams. Čia nereikia klausti, kas negerai su imtynėmis. Tiesiog taip buvo geriau visai programai“, - kalbėjo IOC atstovas spaudai Markas Adamsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.