EUROLYGA 2023

Pasaulio čempione tapusi E. Daniūtė džiaugėsi pagaliau galėjusi atstovauti Lietuvai (4 video)

Šokėjos Editos Daniūtės sugrįžimas į didįjį sportą tapo auksiniu. Lietuvė su italu Mirku Gozzoliu triumfavo sekmadienį Italijoje surengtame Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos pasaulio klasikinių šokių čempionate. „Ši pergalė – svarbiausia mano gyvenime. Vien dėl to, kad galėjau atstovauti Lietuvai, girdėjau Lietuvos himną ir pakilo Lietuvos vėliava“, - emocijų neslėpė sportininkė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-12 09:18, atnaujinta 2018-03-12 03:10

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

33-ejų metų E. Daniūtė ir 37-erių metų M. Gozzolis šį kartą atstovavo ne Italijai, o Lietuvai. 

„Daug apie tai galvojau, sprendimas grįžti nebuvo lengvai priimtas. Iki paskutinės dienos nežinojome dalyvausime ar ne. Pirmiausia buvo klausimas kuriai šaliai atstovauti.

Aš, žinoma, norėjau atstovauti Lietuvai. Visada norėjau, tik nebuvo galimybės, nes partneris norėjo šokti už Italiją.

Šį kartą taip nutiko, kad italai nespėjo dokumentų laiku sutvarkyti, todėl šokome už Lietuvą. Labai tuo džiaugiuosi“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė E. Daniūtė.

Penktąją vietą užėmė kita Lietuvos pora - Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė. Sidabro medaliai atiteko Europos čempionams Italijos atstovams Paolui Boscui ir Joanne`ai Clifton, o bronzos - Rusijos šokėjams Federico di Toro ir Anastasijai Tarlikovai.

Čempionate dalyvavo 43 poros iš 20 šalių. E. Daniūtė prieš metus buvo paskelbusi, kad baigė sportininkės karjerą. Ji su M. Gozzoliu šoko nuo 2009 metų rudens ir atstovavo Italijai.

Porą pasveikino Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Įspūdingas Jūsų laimėjimas - džiugi žinia visiems šokio meno gerbėjams. Dovanojote pergalę, garsinančią Lietuvą pasaulyje ir stiprinančią mūsų pasididžiavimą savo šalimi. Tegul pelnytas pasaulio čempionų vardas įprasmina visą Jūsų darbą ir įkvepia naujiems iššūkiams“, - sakoma Prezidentės sveikinime.

Šalies vadovė padėkojo šokėjams už garbingą atstovavimą Lietuvai ir palinkėjo stiprybės, sėkmės bei naujų, įsimintinų pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.