EUROLYGA 2023

JAV beisbolą žaidžiantis D. Neverauskas išmoko drausmės ir svajoja apie aukščiausią lygą

„Ten yra normalūs stadionai“, - ironiškai šypteli beisbolininkas Dovydas Neverauskas, paprašytas palyginti treniruočių sąlygas JAV ir Lietuvoje. Prieš ketverius padėjęs parašą ant sutarties su „Major League Baseball“ (MLB) klubo „Pittsburgh Pirates“ antrine komanda, jis jau trejus metus gyvena ir rungtyniauja Floridoje.

D. Neverauskas karjeros aukštumų siekia JAV.<br>D. Umbrasas
D. Neverauskas karjeros aukštumų siekia JAV.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 13, 2013, 7:05 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:53 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

2012 metų sezoną lietuvis pradėjo „Pirates“ dukterinėje komandoje „GCL Pirates“, o jį baigė aukštesnėje lygoje – „State College Spikes“ komandoje. D. Neverauskas tapo GCL lygos čempionu, sėkmingai debiutavo aukštesnėje lygoje ir pateko tarp 5 geriausių jaunųjų metikų („prospects“).

Šie metai D. Neverauskui ypatingi. Po šio sezono „Pirates“ komanda turės apsispręsti, ar apsaugoti jį nuo kitų klubų (tokių žaidėjų skaičius yra ribotas). Priešingu atveju kiekvienas kitas klubas, pasiūlęs MLB kontraktą, galės perimti D. Neverauską. Sportininko agento teigimu, yra ne vienas klubas, norintis tai padaryti.

„Kol kas man gerai ten, kur esu, bet mano tikslas – pasiekti aukščiausiąją lygą, o kurioje komandoje tai padarysiu nėra svarbu“, - sakė beisbolininkas.

Į aukščiausiąją lygą sportininką vilioja ir finansinis stabilumas. Aukščiausioje lygoje rungtyniaujančio žaidėjo minimalus atlyginimas – 485 tūkst. JAV dolerių per metus.

Šiuo metu „Pirates“ bazėje Floridoje besitreniruojantis D. Neverauskas gauna maždaug po 1 tūkst. JAV dolerių per mėnesį ir pilną išlaikymą.

Praėjusiais metais sportininkas pasirašė kontraktą su „Wasserman media group“ agentūra, kurioje dirba ir krepšinio agentas Virginijus Bulotas.

„Šiai agentūrai daug žvaigždžių priklauso. Atstovauja mums labai gerai, rūpinasi. Kol dar nežaidžiame aukščiausioje lygoje nieko iš mūsų neima, be to, kasmet skiria po 1,5 tūkst. JAV dolerių aprangai ir inventoriui. Dovydas pats pasirenka ko jam reikia“, - pasakojo sportininko tėvas ir treneris Virmidas Neverauskas.

Griežta tvarka privertė surimtėti

Į Lietuvą Dovydas grįžo pasikeitęs. Atsakomybės jausmas – savybė, kurią jauniems sportininkams ugdo griežta tvarka „Pirates“ bazėje.

Už nusižengimus klubo vadovai sportininkams taiko finansines sankcijas. Pavėlavus į treniruotę 7 val. ryte, kišenę gali tekti patuštinti 100 JAV dolerių.

Klubui svarbu, kad pradėję savarankišką gyvenimą jaunieji talentai nepasiduotų linksmybių, merginų ir pinigų vilionėms.

„Keldami žaidėją į aukštesnį lygį jie atsižvelgia ne tik į žaidimą, bet ir į elgesį, mąstymą. Kad vėliau nekiltų problemų ir nereikėtų siųsti atgal. Jie nori būti įsitikinę, kad žaidėjas pasiruošęs būti atsakingas už save“, - sakė D. Neverauskas.

Sportininko tėvas džiaugiasi surimtėjusiu Dovydo požiūriu į darbą.

„Iki šiol jam trūko savarankiškų sprendimų priėmimo ir įgyvendinimo, dabar jis gerokai pasikeitė. Visą žiemą pats su automobiliu pravažinėjo. Tai tik vienas iš rodiklių. Tiek mintimis, tiek veiksmais jis pasistūmėjo į savarankišką gyvenimą“, - sakė V. Neverauskas.

Treniruočių sąlygos - nesulyginamos

Lietuvoje sportininko laukė ne tik pasiilgę šeimos nariai ir draugai, bet ir studijos. Sportininkas neakivaizdžiai Lietuvos sporto universitete (LSU) studijuoja treniravimo sistemų specialybę. Antrakursis neseniai išlaikė žiemos sesiją.

Universitete reikalingą praktiką sportininkas atliko Vilniaus beisbolo klube „Sporto vilkai“, kuriam vadovauja jo tėvas.

Jaunieji sostinės beisbolininkai žiemą treniruojasi „Sportimos“ manieže įrengtoje bazėje, o vasarą - prie „Litexpo“ parodų rūmų esančioje aikštėje.

Paprašytas palyginti treniruočių sąlygas Lietuvoje ir JAV Dovydas karčiai nusišypsojo: „Ten bent jau yra stadionai. Juos profesionaliai prižiūri. Nebėra ką lyginti.“

„Metikas meta nuo kalniuko, kad koja tvirtai stovėtų. Mums nepavyksta savo aikštės taip prižiūrėti. Rungtynių pabaigoje atsiranda duobė“, - apmaudžiai pajuokavo treneris.

Pernai Vilniaus miesto savivaldybėje vyko beisbolo stadiono Žirmūnuose detalaus plano svarstymas, tačiau jis buvo atidėtas pasipriešinus gyventojams.

„Pavasarį turėtų vėl vykti. Bet čia tokia organizacija, kur netepti nevažiuoja. O mes ne kokie verslininkai, kurie galėtume tepti tuos ratus. Meras sako, kad yra už, bet kaip iš tikrųjų yra.. Čia pasaka be galo“, - apmaudo neslėpė V. Neverauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.