EUROLYGA 2023

Į Lazdijų hipodromą sugrįš ristūnų lenktynės

Lazdijuose, atnaujintame hipodrome, šeštadienį po metų pertraukos žiūrovų aistras vėl kaitins eikliausių  Lietuvos žirgų varžybos ir kitos smagios pramogos.

Žirgų lenktynėse Lazdijuose niekada netrūksta smagių akimirkų.<br>G.Rafanavičienė
Žirgų lenktynėse Lazdijuose niekada netrūksta smagių akimirkų.<br>G.Rafanavičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 14, 2013, 8:55 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:41 PM

Atsikvėpę po lenktynių Dusetose, geriausi vadeliotojai iš aštuonių rajonų ir eikliausi jų žirgai varžysis Lazdijų hipodrome. Šiose varžybose Lazdijų rajono savivaldybei talkina Respublikinė lenktyninių žirgų lyga.

Šešiuose važiavimuose naujuoju bėgimu taku 1609,5 metrų ilgio trasą bėgs 34 žirgai. Nugalėtojų laukia tradicinė Lazdijų mero Artūro Margelio taurė ir piniginiai prizai, kurių bendra vertė 8,5 tūkstančio litų.

Smagių rungčių parengė ir vietos žirgininkai su savo augintiniais, nes Lazdijai garsėja sprotinės žirgininkystės tradicijomis. Šiame hipodrome ristūnų varžybos pradėtos rengti 1960 metais, kais jis priklausė Kirsnos kolūkiui, o po ilgokos pertraukos atnaujintos 2004 metais. Pernai vėl prireikė pertraukos, nes hipodromas buvo rekonstruojamas.

Už daugiau kaip keturis milijonus litų iš Europos Sąjungos fondų ir rajono savivaldybės biudžeto sutvarkyti žirgų bėgimo takai su varžybų aikštele, ristūnų laikymo ir išlaipinimo aikštelė, pagalbinės patalpos.

Žiūrovai varžybas galės stebėti patogiau iš dengtos naujutėlės 500 vietų tribūnos, o atvykusių automobiliais laukia dvi stovėjimo aikštelės.

Kultūros centro darbuotojai pakvies žiūrovus pasilinksminti prie laužo ir pasivaišinti, pasiklausyti muzikantų ir dainininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.