EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionu tapęs R. Sakalauskas didžiausią dėmesį skirs vasaros startams

Greičiausiu Lietuvos žmogumi tituluojamas sprinteris Rytis Sakalauskas Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate nepaliko vilčių varžovams. 60 metrų distanciją jis įveikė per 6.74 sek. ir pasiekė geriausią šalies sezono rezultatą. Vis dėlto, sportininko tikslas - sėkmingi vasaros startai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 16, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:13 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Pagrindinis dėmesys – vasarai

25 metų sprinteris sezoną pradėjo Lietuvos universitetų studentų čempionate. Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU) atstovavęs sportininkas 60 m distanciją įveikė per 6.78 sek.

Atrankos bėgime atstumą jis atbėgo per 6,76 sek.

„Su treneriu prieš žiemos sezoną nusprendėme, kad jis bus lengvesnis, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas vasarai, todėl nieko neskubiname ir nesiverčiame per galvą“, - kalbėjo sportininkas.

Ruošiasi su nauju treneriu

Šį sezoną R. Sakalauskas pradėjo treniruotis su nauju treneriu Donatu Januševičiumi. 24 metų buvęs lengvaatletis 2011-aisiais Lietuvos sporto universitete (LSU) įgijo bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir trenerio profesinę kvalifikaciją.

Šiuo metu D. Januševičius siekia magistro laipsnio.

„Su Donatu esame pažįstami penkerius metus. Kartu treniravomės pas Aleksą Stanislovaitį ir tai, kad jis pradėjo dirbti, man nebuvo naujiena. Kai treneris Stanislovaitis baigė treniruoti, buvo nutarta, kad toliau su Donatu tęsim darbus.

Jis puikus treneris, smalsus, siekiantis žinių, įvairovės treniruočių procese. Mums daug padeda ir treneris Stanislovaitis“, - pasakojo R. Sakalauskas.

D. Januševičiui teko dirbti fizinio rengimo treneriu rankinio ir krepšinio komandose. Jis dirbo Kauno apskrities ,,Lūšis“ ir „HC Garliava“ rankinio klubuose. Taip pat Baltarusijos moterų krepšinio rinktinėje.

„Jei ir pritrūksta patirties, šalia yra toks konsultantas kaip Aleksas Stanislovaitis. Jis perduoda savo žinias. Donatas turi daug teorinių žinių. Aš juo visiškai pasitikiu ir žinau, kad kartu einame teisinga linkme“, - patikino R. Sakalauskas.

Dirba su krepšininkais

Kol sausio pabaigoje geriausi šalies lengvaatlečiai liejo prakaitą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose Vilniuje, sprinteris Rytis Sakalauskas stebėjo krepšinį Šiauliuose. Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandoje jis dirba fizinio rengimo treneriu. 

Tą savaitgalį Šiauliuose vyko Eurolygos jaunimo turnyro atrankos varžybos. Jaunieji žalgiriečiai finale dėl vienintelio bilieto į pagrindines varžybas kovojo su „Lietuvos ryto“ jauniais. Šioje dvikovoje stipresni buvo vilniečiai.

„Nenoriu painioti darbo su sportu, puikiai visą tai galiu suderinti, tik šį kartą taip sutapo. Dažniausiai komandos treniruotės vyksta ryte, vėliau važiuoju į savo treniruotę“, - pasakojo R. Sakalauskas.

Sutrukdė trauma

Praėjusį sezoną puikią formą demonstravusį R. Sakalauską sustabdė netikėta trauma Europos čempionate Suomijoje.

100 metrų rungties bėgimo pusfinalyje jis neišlaikė pusiausvyros ir griuvo. Sportininkui plyšo raumuo. Tokios traumos gydymui reikia šešių savaičių, tačiau iki Londono olimpinių žaidynių buvo likusios vos penkios.

Londono olimpinėse žaidynėse R. Sakalauskas 100 metrų distanciją įveikė per 10,29 sek. ir liko už finalo borto. Bendroje įskaitoje sportininkas užėmė 31 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.