EUROLYGA 2023

Europos lengvosios atletikos čempionate D.Aučyna liko paskutinis (video)

Pirmoji pagrindinė Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato Geteborge (Švedija) diena Lietuvos sportininkams prasidėjo ne itin sėkmingai. Vyrų trišuolio rungtyje startavęs lietuvis Darius Aučyna neaplenkė nei vieno varžovo ir liko 21-as.

Vyrų trišuolio rungtyje startavęs lietuvis Darius Aučyna neaplenkė nei vieno varžovo ir liko 21-as.<br>A. Pliadis
Vyrų trišuolio rungtyje startavęs lietuvis Darius Aučyna neaplenkė nei vieno varžovo ir liko 21-as.<br>A. Pliadis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:14 PM

Pimasis D.Aučynos šuolis - 15.27 m ir po pirmosios serijos lietuvis buvo 19-as. Antrasis bandymas tebuvo 15.06 m (po dviejų šuolių - 21 vieta), o trečiasis (15.17) jau nieko nepakeitė.

„Kaip pradėjau taip. Ėjau be kažkokių didelių tikėjimų, norėjau padaryti ką geriausiai moku. Šiandien nepasisekė. Rytoj laukia šuolio į tolį rungtis“, - po varžybų kalbėjo D.Aučyna.

Lietuvos rinktinės narys po trišuolio rungties tikino didelių klaidų nepadaręs, tačiau pritrūko sėkmingesnio veiksmų atlikimo.

„Trūko „susižaidimo“ su taku. Grindys buvo medinės, tai reikėjo labai tiksliai pataikyti. Dariau viską laisvai, gal šiek tiek traukos pritrūko. Nemanau, kad kažką labai blogai padariau, tiesiog, ši žiema man ne trišuolio“, - pasakojo D.Aučyna.

Trišuolio rungties kvalifikacijoje triumfavo italas Daniele Greco, jis nušoko 16,94 metrų. Antras liko rusas Aleksėjus Fiodorovas (16,82 m), o trečias prancūzas Haroldas Correa (16,76 m). D.Aučyna nuo nugalėtojo atsiliko 1,63 metrų, o nuo finalo 1,35 metrų.

„Konkurentai nustebino tuo, kad nešoko labai sėkmingai, - tikino Lietuvos rinktinės šuolininkas D.Aučyna. - Ne man vienam buvo nelengva ir kitiems sunkiai sekėsi. Mano rezultatas žemokas, tačiau nebuvo ir labai aukštų rezultatų. Varžovai gal savo vidurkį geriau padarė, o aš prasčiau. Abu su treneriu nenusimenam, dar kol kas tik viena rungtis iš dviejų. Nesijaučiu nei pralaimėjęs, nei nuliūdęs. Eisiu ir ramiai rytojaus lauksiu“.

Jau šeštadienį D.Aučyna kartu su kitu rinktinės nariu Tomu Vitoniu dalyvaus šuolio į tolį rungtyje. Mūsiškiai tikisi pakliūti tarp aštuonių geriausių sportininkų.

„Dabar visos mintys apie šuolį į tolį. Iš karto persijungiau“, - po trišuolio rungties kalbėjo D.Aučyna.

Penktadienį moterų trišuolio rungtyje debiutuos ir Dovilė Dzindzaletaitė. Rungties, kuriose dalyvaus 21 sportininkė, pradžia 19 valandą 40 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.